Zwemmers vol onbegrip na diskwalificatie kansrijk estafetteteam

Petra van der WerfDe Nederlandse estafettezwemmers zijn vol ongeloof na hun diskwalificatie op de voor hen kansrijke 4×100 wisselslag op de WK in Doha. Slotzwemster Kira Toussaint zwom bij haar vrije slag te lang op haar rug in plaats van buik, waardoor de wedstrijdleiding een streep zette door de tijd van Oranje in de voorronde. “Ik vind dit nergens op slaan”, reageerde Toussaint (29).

De rugslagspecialiste voelde zich na afloop schuldig, maar zei dat ze niets anders deed dan toen ze zondag met de zwemsters goud pakte op de 4×100 vrij. “En toen mocht het wel. Ik doe het al tien jaar zo. Ik ken de regel wel, maar het is vandaag niet in mijn hoofd voorbijgekomen. Er is ook niemand die dit vandaag tegen me gezegd heeft, maar ik ga niemand de schuld geven”, aldus Toussaint, die dinsdag al teleurstelde met de laatste plaats in de finale van de 100 meter rugslag.

De zwemploeg eindigde op dit nummer op de vorige WK als vierde, maar de medaillewinnaars van toen zijn in Doha met een veel zwakkere ploegen aanwezig. Nederland is er wel op volle sterkte en had hoge verwachtingen van het nummer.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment