Zorgen om stier die moederziel alleen in de Maas staat

Petra van der WerfVolgens de Belgische omroep VRT zouden de Belgische en Nederlandse brandweer hebben geprobeerd de stier weg te halen, maar de stroming in de rivier zou te sterk zijn. 

De stier, van het ras Galloway, staat op een eilandje in het midden van de Maas, meldt de lokale nieuwssite TVL. Het beest zou verstoten zijn door de kudde van een Nederlandse boer. Die is volgens TVL niet van plan om de stier te helpen. “Vlak over de grens grijpt niemand in”, aldus de nieuwslezeres van TVL.

Omwonenden zouden zich druk maken over het welzijn van het beest, en de hulpdiensten hebben gebeld omdat hij aan zijn lot zou worden overgelaten. De Nederlandse natuurvereniging Free Nature heeft volgens VRT een bordje geplaatst waarop staat dat ze zich geen zorgen hoeven te maken omdat het dier voorlopig niet in direct levensgevaar verkeert. Galloway-stieren kunnen goed zwemmen, zo staat onder meer op het bordje.

Toch is volgens de brandweer de kans dat het dier wordt meegesleurd in de stromende rivier ‘reëel’, meldt de VRT.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment