Zorgen bij Bayern om De Ligt voor duel met Real

Petra van der WerfMÜNCHEN (ANP/DPA) – Bayern München moet het dinsdag in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid mogelijk doen zonder Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger bleef in het duel met Eintracht Frankfurt (2-1) na de rust achter in de kleedkamer nadat hij eerder op het veld was behandeld aan een knie. Ook het meespelen van Konrad Laimer, Jamal Musiala en Leroy Sané in het eerste van twee duels met de Spanjaarden is onzeker.

De Ligt moest vroeg in het duel behandeld worden. Coach Thomas Tuchel verklaarde na afloop dat de oud-Ajacied pijn had aan de binnenband van een knie. De Ligt verliet strompelend het stadion en liet in het midden of hij tegen Real Madrid inzetbaar is. “We moeten kijken hoe het er dinsdag voor staat”, zei Tuchel, ook doelend op Laimer en Musiala.

Laimer werd na een half uur aan zijn voet behandeld en werd gewisseld. Musiala maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie. Hij moest vrijdag de laatste training voortijdig staken. “Het is een peesblessure die hem steeds hindert”, zei Tuchel.

Sané heeft een blessure aan zijn schaambeen. “We doen er alles aan om hem fit te krijgen, hij ook”, zei sportief directeur Max Eberl.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment