X-accounts van crypto-influencers en beroemdheden massaal gehackt

Petra van der Werf


De hacks van X-accounts van verschillende bekende beroemdheden en cryptofiguren zijn het afgelopen weekend ten prooit gevallen aan hackers. Dit heeft vervolgens geleid tot de promotie van verschillende cryptoprojecten. Het is opvallend dat deze hacks zich in korte tijd hebben opgevolgd.

PEPE trader boekt miljoenenwinst met slechts $3.000 in memecoingekte

PEPE trader boekt miljoenenwinst met slechts $3.000 in memecoingekte

Promotie van neppe crypto-projecten

In het afgelopen weekend werden de X-accounts van diverse influencers en beroemdheden gehackt. Een van de meest opvallende slachtoffers was Gigantic-Cassocked-Rebirth (GCR), die binnen de cryptocommunity als een veelgeprezen en legendarische investeerder wordt gezien. Het gehackte account van GCR’s plaatste onlangs berichten over de coins ORDI en LUNA2. De berichten van GCR hadden als gevolg dat beide coins in korte tijd prijsstijgingen lieten zien.

Volgens cryptoanalist Miles Deutscher is het opvallend dat de hacker geen coins heeft uitgekozen met een kleine marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van ORDI is 856 miljoen dollar. Deutscher benadrukt dat deze munten minder potentieel hebben om significant te stijgen dan munten met een lagere marktkapitalisatie.

“Bro had elke geloofwaardige microcap uit kunnen kiezen voor een snelle 10-20x, maar koos ervoor om ORDI en LUNA2 te promoten voor een kleine 10 procent stijging”, aldus Deutscher.

Rich The Kid en Caitlyn Jenner

Het X-account van de Amerikaanse rapper Rich The Kid deelde een link naar de nieuwe token “RICH”. Hoewel het vooralsnog onduidelijk is of zijn account gehackt is, is de post inmiddels wel verwijderd. De token werd gelanceerd via het platform pump.fun, waarop veelal memecoins op het Solana netwerk worden gelanceerd.

Rond dezelfde tijd promootte het X-account van Caitlyn Jenner de nieuwe memecoin “JENNER”. De munt bereikte binnen enkele uren een marktkapitalisatie van 27,1 miljoen dollar. In eerste instantie werd er getwijfeld over de authenticiteit van Jenner’s bericht, waarbij er op internet door sommigen werd gesuggereerd dat het zou kunnen gaan over een deepfake. Inmiddels hebben Jenner en haar manager, Sophia Hutchins, via video-updates bevestigd dat de berichten legitiem waren.

Ook op Jenner’s Instagram-account werd de coin gepromoot, en Hutchins hield een space-sessie via X om de laatste twijfels weg te nemen. In een eerder stadium zou content creator Kazumi ook het slachtoffer van een hack geweest zijn, waarbij de coin “ZUMI” werd gepromoot. Opvallend is dat de wallet die Jenner heeft gedeeld dezelfde was als die van Kazumi.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment