Worldcoin zoekt crypto investeerders: president hapt, gesprek loopt

Petra van der Werf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

In een recente bijeenkomst in San Francisco ontmoetten OpenAI oprichter Sam Altman en de Argentijnse president Javier Milei elkaar. Ze bespraken een potentiële investering van Worldcoin (WLD) in Argentinië. Dit markeert een nieuwe fase in de inspanningen van het Worldcoin om wereldleiders te winnen voor hun ambitieuze project.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Crypto investeringen en AI-besprekingen

Tijdens de bijeenkomst, bijgewoond door Tools for Humanity mede-oprichters Sam Altman en Alex Blania, werd de vooruitgang van kunstmatige intelligentie (AI) en de mogelijke investeringen in Argentinië besproken. 

Tools for Humanity is het belangrijkste ontwikkelteam achter het Worldcoin-project. Ze richten zich op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om menselijke gebruikers te onderscheiden van bots.

De discussie was breed en omvatte niet alleen de toekomstige investeringsmogelijkheden in Argentinië, maar ook hoe de wereld zich kan voorbereiden op de toenemende invloed van AI. 

Volgens een verklaring benadrukten Altman en Blania de noodzaak om menselijke gebruikers te verifiëren door middel van geavanceerde technologieën zoals irisscans, wat de kern vormt van het Worldcoin-project.

Controverse rondom Worldcoin

Het Worldcoin-project heeft echter niet alleen lof ontvangen. Er is aanzienlijke kritiek geweest, vooral met betrekking tot de opslag van gevoelige persoonsgegevens zoals irisscans. Dit leidde ertoe dat Worldcoin in landen als Spanje bepaalde activiteiten moest staken na klachten over privacykwesties. 

President Milei, bekend om zijn pro-bitcoin (BTC) houding, werd eind vorig jaar verkozen en werd verwacht de adoptie van cryptocurrency in Argentinië te bevorderen. 

Recente regelgeving die in april werd geïntroduceerd, roept echter vragen op over de werkelijke inzet van Milei’s regering om de adoptie van crypto te stimuleren. Deze ontmoeting met de Worldcoin-leiders kan mogelijk nieuwe deuren openen voor de cryptomarkt in het Zuid-Amerikaanse land.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Toekomstplannen van Argentinië met crypto en AI

Deze bijeenkomst volgt op eerdere inspanningen van Altman en Blania om wereldleiders te betrekken bij hun missie. Vorige maand ontmoetten ze bijvoorbeeld regeringsleiders in Maleisië om soortgelijke discussies te voeren. 

Worldcoin beloont mensen met WLD-tokens na het uploaden van een irisscan. Altman en zijn team hopen een solide basis te leggen voor een betrouwbare en veilige digitale toekomst.


Post Views: 267

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment