Wéér spoelt zeeschildpad aan op Nederlands strand, grootste tot nu toe

Petra van der WerfHet dier was bedekt met een dikke laag eendenmossels van zo’n 1600 gram. Nadat die verwijderd waren, woog de schildpad 2,4 kilo. De dierentuin schat dat hij drie jaar oud is. De dikkopschildpad, die ook wel onechte karetschildpad wordt genoemd, behoort tot de grootste zeeschildpaddensoorten ter wereld. Volwassen exemplaren kunnen wel meer dan 100 kilo wegen.

De schildpad die vandaag werd binnengebracht was redelijk actief en bleek onder de laag mosselen relatief onbeschadigd. “Uiteraard wordt hij getrakteerd op een heerlijk kerstmaal. Net als zijn vijf mede-stranders”, laat Blijdorp weten.

De dikkopschildpad die afgelopen zaterdag was aangespoeld zat ook onder een dikke laag mossels, maar was ernstig verzwakt. Bij aankomst in Blijdorp werden de mossels meteen verwijderd.

Zes zeeschildpadden

De zeeschildpadden worden opgevangen in een speciale mariene quarantaine bij het Oceanium en onderzocht door een dierenarts. Het water waarin ze verblijven wordt langzaam warmer gemaakt totdat het uiteindelijk rond de 25 graden is. Als de schildpadden helemaal zijn aangesterkt, worden ze weer uitgezet in hun natuurlijke habitat.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment