Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?

Petra van der Werf


De afgelopen 24 uur hebben zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) aanzienlijke koersstijgingen laten zien. Deze stijging is vooral te danken aan positief nieuws uit de Verenigde Staten dat met name gunstig is voor Ethereum. In dit artikel bespreken we de details achter deze prijsstijging.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Kans op goedkeuring Ethereum ETF stijgt van 25 naar 75%

De waarde van ethereum (ETH) is de afgelopen dag hard gestegen, voornamelijk aangedreven door geruchten over de mogelijke goedkeuring van een spot Ether exchange-traded fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De ethereum koers steeg de afgelopen 24 uur erg hard, zoals te zien op deze grafiek.
De ethereum koers steeg de afgelopen 24 uur erg hard, zoals te zien op deze grafiek.

Volgens een recente post op X door Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas, zijn de kansen op goedkeuring van een spot Ether ETF gestegen van 25% naar 75%. Dat komt doordat de toezichthouder onverwachts om updates heeft gevraagd voor de lopende aanvragen, wat als goed nieuws gezien kan worden. Balchunas schreef op X:

“We horen geruchten dat de SEC een ommekeer zou kunnen maken in deze kwestie, wat steeds meer politiek geladen lijkt te worden,” aldus Balchunas.

Waarom een Ethereum spot ETF goed nieuws is

Een spot ETF voor Ethereum zou betekenen dat beleggers direct in ETH kunnen investeren via traditionele beleggingsplatforms zonder dat ze daadwerkelijk ETH hoeven te bezitten. Dit zou de toegankelijkheid van ethereum-investeringen aanzienlijk vergroten en waarschijnlijk leiden tot een grotere vraag naar de crypto.

Een goedkeuring van een spot Ether ETF zou niet alleen goed ethereum nieuws zijn, maar zou waarschijnlijk ook een positieve impact hebben op de bredere cryptomarkt.

De speculaties over de goedkeuring van de Ethereum spot ETF hebben al geleid tot een stijging van de ETH-prijs, en de bredere cryptomarkt reageert positief. Beleggers zien dit als een teken dat de crypto-industrie volwassen aan het worden is en meer erkenning krijgt van financiële toezichthouders.

Bovendien zorgde de goedkeuring van de Amerikaanse bitcoin ETF’s in januari dit jaar al voor een enorme prijsstijging van de BTC koers. Al moet daarbij gezegd worden dat in eerste instantie een daling volgde, wat waarschijnlijk kwam door het buy the rumour, sell the news-effect. Desalniettemin staat de koers dit jaar alsnog 68 procent in de plus.

Gratis ethereum, of een andere crypto bij Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Meer dan 1 miljoen Nederlanders gingen je al voor, open nu een account bij Bitvavo.

Pak 10 euro gratis

Stablecoins op Bitcoin komen er binnenkort aan, zegt Lightning Labs CEO

Stablecoins op Bitcoin komen er binnenkort aan, zegt Lightning Labs CEO

Positieve instromen in bitcoin ETF’s

Naast het nieuws over Ethereum, hebben ook de bitcoin ETF’s positieve instromen laten zien gisteren. Dit heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de positieve prijsbeweging van BTC.

Volgens een post van Nederlander Daan Crypto op X kwamen de ETF-instroomcijfers gisteren uit op +$237,2 miljoen. IBIT zag een netto-instroom van 66,4 dollar miljoen, FBTC had een netto-instroom van 64 miljoen dollar en GBTC zag 9,3 miljoen dollar aan netto-instroom.

“Een solide dag van meer dan $200 miljoen voor de vierde keer op rij nu. Wie weet wat er zal gebeuren wanneer een ETH ETF wordt gelanceerd,” schreef Daan Crypto.

Op het moment van schrijven is bitcoin 71.118 dollar waard, wat een stijging van 5,8 procent is in de afgelopen 24 uur. Ethereum is op dit moment 3.710 dollar waard, wat bijna 20 procent hoger is dan 24 uur geleden.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment