waarom de koers vanmiddag nog heel volatiel kan worden

Petra van der Werf


Vandaag worden weer nieuwe inflatiedata uit de Verenigde Staten gepubliceerd.

In het eerste kwartaal van 2024 steeg de inflatie daar aanzienlijk, waardoor de Amerikaanse centrale bank gedwongen werd renteverlagingen uit te stellen en bitcoin onder druk kwam te staan.

Om die reden belooft vandaag een belangrijke dag te worden voor de bitcoin koers.

Bitcoin in de plus: maar moeten we ons zorgen maken over stagflatie in Amerika?

Bitcoin in de plus: maar moeten we ons zorgen maken over stagflatie in Amerika?

Kan bitcoin bullish blijven?

Als de inflatie vandaag lager binnenkomt dan verwacht, dan kan dat bitcoin weleens de boost geven om zijn bullmarkt een vervolg te geven. Het jaar 2024 begon fantastisch voor bitcoin, maar door de aanhoudend hoge inflatiecijfers nam het momentum af.

Vandaag is daarom een belangrijke dag, omdat de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) wordt gepubliceerd. Dit is de inflatie voor producenten in Amerika en fungeert als een voorloper van de consumentenprijsindex (CPI).

Producenten berekenen hun prijsstijgingen uiteraard door op de consument. De verwachting is dat de PPI uitkomt op 2,3%, wat een daling van 0,1% betekent ten opzichte van vorige maand. De cijfers worden vandaag om 14.30 Nederlandse tijd bekendgemaakt.

Morgen wordt de CPI gepubliceerd, met een verwachte waarde van 3,4%, ten opzichte van 3,5% vorige maand.

Kers op de taart

Het kan dus volatiel worden vandaag op de financiële markten. Daarna neem Fed-voorzitter Jerome Powell ook plaats zachter zijn spreekgestoelte.

Om 16.00 Nederlandse tijd spreekt de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank over de macro-economische situatie en de rentestrategie van zijn centrale bank voor de komende maanden.

Wat dat betreft gaan we wellicht een volatiele middag tegemoet voor de bitcoin koers. Het zou gunstig zijn als de inflatie lager uitvalt dan verwacht, maar het sentiment rond deze data is pessimistisch.

Veel mensen verwachten eerder een tegenvaller dan een meevaller. Dit kan echter positief zijn, aangezien dit pessimisme vaak al in de koersen is verwerkt. Hierdoor is de kans op een positieve verrassing voor bitcoin groter.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment