Voetbalsters spreken onrust tegen: we zijn eerder slecht gestart

Petra van der WerfDe voetbalsters van Oranje hameren er een dag voor het tweede EK-kwalificatieduel, met Noorwegen, op dat er wat hen betreft weinig aan de hand is. Volgens aanvoerster Sherida Spitse viel het mee hoe slecht het door blessures uitgedunde elftal speelde tegen Italië bij de start van de kwalificatiereeks, resulterend in de derde nederlaag op rij (2-0). “Dat duel betekent niet ineens dat er iets mis is met de ploeg. We hebben de kwaliteit.”

Ajax-speelster Spitse reageerde vrijdag na afloop van het duel in Italië fel op de kritiek op het spel van Oranje en blijft daar ook maandag achterstaan. “Ik vond het niet ‘overall’ slecht, maar met name aan de bal wel. Verdedigend stond het best goed”, zei Spitse op een onlinepersconferentie, woorden waar bondscoach Andries Jonker zich later bij aansloot.

Jonker en zijn aanvoerster keken ook terug op het slechte begin van de vorige kwalificatiereeks, voor de Olympische Spelen via de Nations League. In september werd het eerste duel tegen de verwachtingen in verloren van België, waarna enkele dagen later een minstens even verrassende thuiszege op WK-finalist Engeland volgde. Oranje won uiteindelijk de groep.

“Toen tegen Engeland hebben we misschien wel onze beste wedstrijd ooit gespeeld, dus laten we hopen dat dat zich herhaalt”, zei Jonker. Spitse beloofde dat het veldspel van Oranje tegen Noorwegen beter zal zijn dan in Italië. “Dat is wel duidelijk.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment