Voertuig met vierde lichaam gevonden na instorten brug Baltimore

Petra van der WerfReddingswerkers vonden het lichaam in één van de vermiste bouwvoertuigen waar onder water naar gezocht werd. 

Controle kwijt

De brug stortte op 26 maart in, nadat de bemanning van een containerschip de controle was verloren en het schip op een van de pijlers van de brug botste. Op dat moment waren er acht mensen bezig met werkzaamheden op de brug. 

Het vrachtschip ligt er nog steeds en is bedolven onder de brokstukken van de 2,6 kilometer lange Francis Scott Key Bridge. 

De FBI is inmiddels een onderzoek naar het ongeluk gestart. Hierbij willen de onderzoekers erachter komen of de bemanning van het schip wist dat er ernstige problemen met de systemen waren, schreef de Washington Post eerder. 

Onderzoekers hebben een datarecorder van het schip geborgen, een soort zwarte doos met informatie over de positie, snelheid, alarmeringen en communicatie van het schip. 

Eerder lichamen gevonden

Vlak na het instorten van de brug werden twee mannen al gauw levend uit het water gehaald, één van hen was zwaargewond. Twee dagen na het incident werden er twee lichamen gevonden. Dit waren mannen van 35 en 26 jaar oud afkomstig uit Mexico en Guatamala. Begin deze maand werd een derde lichaam gevonden.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment