Vitesse hoopt later deze week op beslissing over proflicentie

Petra van der WerfVitesse hoopt later deze week duidelijkheid te krijgen over de proflicentie voor volgend seizoen en daarmee het voortbestaan van de club. Eigenlijk zou de licentie per dinsdag worden ingetrokken door onder meer een gebrekkige begroting, maar dat is opgeschort door het beroep dat Vitesse heeft ingesteld. “Officieel weten wij niet wanneer wij een reactie kunnen verwachten. Dit zou ook pas volgende week kunnen worden”, laat een woordvoerder van Vitesse weten.

Ondertussen gaat de gedegradeerde club met een kleine selectie door in de voorbereiding op volgend seizoen. Het aantrekken van nieuwe spelers staat door de onzekerheid ‘on hold’. Zaterdag won de ploeg van trainer John van den Brom, met daarin veel jeugdspelers, het eerste oefenduel van de voorbereiding met 8-1 van de Amersfoortse selectie.

Zaterdag is het Griekse PAOK in het Gelderse Driel de volgende tegenstander in de voorbereiding. Mocht de beroepscommissie van de KNVB besluiten dat Vitesse na de geplande overname door multimiljonair Guus Franke toch gezond genoeg is om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uit te komen, speelt de club uit Arnhem op vrijdag 9 augustus de openingswedstrijd thuis tegen Telstar.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment