Vier doden door vuurzee in flatgebouw Valencia

Petra van der WerfDe brand brak uit in een gebouw van veertien verdiepingen in de Spaanse kustplaats. Volgens Spaanse media begon de brand rond 17.30 uur op de vierde verdieping. 

130 appartementen

In het gebouw bevonden zich zo’n 130 appartementen en die stonden razendsnel allemaal in brand. Op beelden was te zien hoe de hele toren in vlammen stond, op balkons stonden nog mensen te wachten op hulpverleners: 

Meer dan twintig brandweerteams bestreden het vuur. Omwonenden vertelden aan buitenlandse media dat de brand zich door de harde wind moeilijk liet blussen. Het vuur sloeg ook over naar een naastgelegen gebouw. Grote zware rookwolken trokken over de stad. 

Premier ‘geschokt’

Hoe het met de dertien gewonden gaat, is niet duidelijk. Eerder op de avond meldden de hulpdiensten nog dat er zeven mensen gewond waren geraakt. 

De Spaanse premier, Pedro Sánchez, liet op X weten dat hij ‘geschokt was door de afschuwelijke brand’. Hij zei in contact te staan met de burgemeester van Valencia. 

In oktober vorig jaar kwamen dertien mensen om het leven bij een brand in een club in de regio Murcia. Dat was de dodelijkste brand in Spanje in meer dan dertig jaar tijd. 

Hoe de brand gisteren ontstond, is nog niet duidelijk. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment