‘Vermoedelijke huurmoordenaar Taghi’ aangehouden in cel

Petra van der WerfDe politie deed de arrestatie naar aanleiding van een maandenlang onderzoek naar een aantal cold cases. De recherche had nieuwe aanwijzingen doordat het de hand had weten te leggen op cryptocommunicatie, een manier waarop criminelen met elkaar praten. 

Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel is de verdachte de 44-jarige Jaouad W., schreef hij gisteren in De Telegraaf. Aan tafel bij RTL Boulevard vertelde hij daar gisteravond over: 

De verdachte zou te maken hebben met een dubbele moord op een parkeerplaats in Houten in 2011, meldt de politie. Daar kwamen de 47-jarige Pieter Vos en de 53-jarige Jaap Zillig om het leven.

Ook zou hij betrokken zijn bij de moord op de 22-jarige Mohammed Alarasi en de 38-jarige Samir Jabli. Zij kwamen in Amersfoort in 2014 om het leven. Later dat jaar werd de 68-jarige Rinus Moerer vermoord in Steenbergen. 

Op straat doodgeschoten

“De slachtoffers werden allemaal op straat doodgeschoten, maar wie daarvoor verantwoordelijk is, bleef al die jaren een raadsel”, schrijft de politie. 

De politie schrijft over de verdachte dat hij ‘op dit moment een gevangenisstraf uitzit voor een ander misdrijf en voorlopig blijft vastzitten’. Joaouad W. was in 2016 een van de verdachten in de megastrafzaak 26Koper. 

Die groep zou ‘op bestelling’ opdrachten voor onder meer Ridouan Taghi uitvoeren. W. was veroordeeld voor zijn lidmaatschap bij de groep en zou volgende maand vrijkomen. Volgens Van den Heuvel wilde de politie voorkomen dat hij opnieuw slachtoffers zou maken. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment