Van ‘t Schip ziet tactische omzettingen goed uitpakken voor Ajax

Petra van der WerfTrainer John van ‘t Schip zag zijn tactische aanpassing goed uitpakken in het thuisduel van Ajax met FC Twente (2-1). Hij stapte na rust af van een systeem met vijf verdedigers en liet Kenneth Taylor niet meer als linksback maar als aanvallende middenvelder voetballen. “Op die manier hebben we het duel omgebogen”, erkende de coach.

“Maar met drie centrale verdedigers en aanvallende backs kun je ook agressief spelen”, zei Van ‘t Schip in de perskamer van de Johan Cruijff ArenA. “Volgens mij hebben jullie ook vaak geschreven dat we beter met vijf verdedigers konden gaan spelen. Maar dit keer pakte het goed uit dat we naar vier verdedigers overschakelden.”

Ajax maakte na rust een achterstand van 1-0 goed. “In de rust ben ik best een beetje boos geweest”, zei Van ‘t Schip. “Ik wilde niet weer maandag met elkaar gaan praten en zeggen dat we agressiever moeten spelen. Dat moesten ze maar eens in de tweede helft laten zien. Gelukkig hebben ze dat gedaan.”

Van ‘t Schip werd door Marijn Beuker gebeld toen hij op weg was naar de Johan Cruijff ArenA. De directeur voetbal vertelde hem over het aanstaande vertrek van drie commissarissen. “Ik denk dat mijn spelers daar geen last van hebben gehad”, zei de coach. “Die zijn niet zo bezig met de invulling van onze rvc.”

Fans van Ajax kozen tijdens de wedstrijd de kant van Alex Kroes, de algemeen directeur die van de rvc moet vertrekken omdat hij met voorkennis in het aandeel Ajax zou hebben gehandeld. Ze vinden ook dat voorzitter Michael van Praag van de rvc “moet oprotten”.

“Mijn spelers zijn wel wat gewend”, zei Van ‘t Schip. “Zij moeten het op het veld laten zien.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment