Twee deuren en motorkap van auto gestolen in Zoetermeer: ‘Bijzonder’

Petra van der WerfDe diefstal gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag op de Willem van Cleeflaan in Zoetermeer, meldt de politie.

Diefstal van auto-onderdelen komt vaker voor, vertelt Iwan van Dijk van autobedrijf Louwman Opel Peugeot Naaldwijk. “Maar van een Opel Karl? Dat heb ik niet eerder gehoord”, zegt Van Dijk. “Meestal gaat het om een BMW, Mercedes of Audi, de duurdere auto’s. Als je de juiste sleutels hebt, schroef je bij elke auto die onderdelen er zo af.”

Elektrische ramen

Maar de onderdelen van auto’s uit het duurdere segment zijn dan ook wat waard. De Opel Karl is inmiddels uit productie, maar kostte nieuw nog geen 14.000 euro. “Het is bijzonder dat ze daar spullen van pikken”, gaat Van Dijk verder. “Het is maar een klein boodschappenautootje, geen Porsche 911. In de autodeuren van de Opel Karl zitten wel draden, vanwege de elektrische ramen. Misschien dat die iets waard zijn, maar de motorkap: daar heb je helemaal niets aan.”

 

Volgens Van Dijk blijft er maar één verklaring over voor de diefstal: “Waarschijnlijk had iemand het nodig voor een andere auto, het kan niet anders. Als je zelf een auto hebt waarvan de onderdelen niet meer verkrijgbaar zijn, maar de buurman heeft die nog wel, dan plukken mensen het er soms zomaar af. Bij veel auto’s kun je bovendien aan de de buitenkant lezen of je dezelfde onderdelen hebt.”

Onderdelen

Bij Andries Smit Autodemontagebedrijf in Zoetermeer speculeren ze ook al tijdje over de reden van de diefstal. Ze sluiten zich aan bij Van Dijk. “De Opel Karl is een simpele auto, het is geen Mercedes of BMW”, zegt ook Wim Smit van het autosloopbedrijf. “Wij dachten: iemand heeft de onderdelen zelf nodig gehad.”

“Het is niet echt een specifieke auto”, vervolgt Smit. “Eentje waarvan je denkt: we gaan die onderdelen eraf halen. Bij een Mercedes bijvoorbeeld worden airbagsetjes uit de auto gestolen. Maar deze auto is niet zo heel duur.”

De politie doet verder onderzoek naar de diefstal en vraagt via sociale media naar getuigen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment