Trump’s nieuwe ‘pro-crypto houding’ is een leugen, zeggen critici

Petra van der Werf


In de afgelopen periode liet de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump weten dat zijn mening over cryptocurrencies is veranderd. Waar hij in zijn eerste termijn als president niet heel goed gezind leek voor de cryptowereld, lijkt hij het nu over een andere boeg te gooien. De nieuwe houding zou veel gevolgen kunnen hebben voor lopende rechtszaken.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Pro-crypto houding Trump kan grote gevolgen hebben

Als Donald Trump in november van dit jaar opnieuw wordt verkozen tot president van de Verenigde Staten zou dit wel eens een grote ommezwaai kunnen zijn voor lopende cryptorechtszaken van de Securities and Exchange Commission (SEC). Zo zou men wellicht zelfs rechtszaken moeten laten vallen door een verandering van beleid. Maar critici uit de crypto wereld benoemen ook dat Trump wel vaker zijn beloftes niet is nagekomen. Het is dus nog maar de vraag op het beleid daadwerkelijk zou veranderen, wanneer de oud-president weer in het Witte Huis zal zitten.

Een bekende crypto advocaat, genaamd James Murphy, liet in een post op het social media platform X weten dat hij geen schikkingen zou treffen met de SEC in lopende crypto rechtszaken. In ieder geval niet voordat de uitslag van de verkiezingen bekend is.

Wanneer Trump zich aan zijn beloftes houdt, zal de houding van de SEC een grote draai doormaken. Zo vindt de presidentskandidaat dat de Verenigde Staten juist voorop zou moeten lopen op het gebied van cryptocurrencies. Naar eigen zeggen zou Trump ook de gevangenisstraf van Ross Ulbrichts willen beëindigen, als hij weer president is. Ulbrichts was de oprichter van Silk Road, een soort marktplaats op het darkweb voor illegale producten waar men alleen kon betalen in bitcoin (BTC).

Critici twijfelen over Trumps beloftes

Ook critici spreken zich uit over de 180 graden gedraaide houding van Trump. Zo liet Adam Cochran, mede-eigenaar van Cinneamhain Ventures, via het platform X weten dat Trump een hele geschiedenis heeft van terugkomen op zijn eerdere uitspraken. Zeker wanneer het voor hem beter uit zou komen. Ook Biden is nu ineens meer vóór cryptocurrencies, om zo meer stemmen te krijgen, aldus Cochran.

Volgens een analyse van de website PolitiFact, die zich bezighoudt met het controleren van feiten, zou Trump meer dan de helft van zijn beloftes uit zijn presidentscampagne in 2016 hebben gebroken.

In het verleden was de presidentskandidaat duidelijk geen fan van crypto. Zo tweette hij in zijn eerste termijn als president van de Verenigde Staten dat bitcoin zou zijn gebaseerd op lucht en het ramp in wording was. Ondanks deze uitspraken is crypto advocaat Gabriel Shapiro van mening dat er een heel groot verschil zit tussen Trump die iets negatiefs schreef over crypto op Twitter en Joe Biden die vier jaar lang jaagt op alles van de crypto wereld.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment