Trump & Biden’s crypto-strijd laait op + Ripple boete nieuws

Petra van der Werf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Bitcoin zakt, altcoins stijgen

Bitcoin (BTC) lijkt vooralsnog moeite te hebben om stand te houden en zakte gisterenavond weer verder terug.

Tegen vanochtend herstelde bitcoin enigszins en komt weer boven $61.700 uit. Hiermee staat bitcoin vandaag alsnog 1% in het rood.

Opvallend is dat veel altcoins vandaag wel groen kleuren. In de top 10 zijn het cardano (ADA) en toncoin (TON) die vandaag het sterkst aantrekken. In de top 100 zijn dat kaspa (KAS) en thorchain (RUNE). Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Opvallend weinig actie bij ETF’s

Niet alleen de koersen lijken tot rust te komen, een dergelijke trend zien we bij de bitcoin-ETF’s.

De Amerikaanse spot bitcoin beursfondsen zagen gisteren een netto-instroom, maar het ging om slechts $11,5 miljoen. Daarvan ging alles naar het fonds van Ark Invest, de andere ETF’s zagen geen in- of uitstroom.

In Hongkong zagen de nieuwe ETF’s ook een kleine netto-instroom van $4,4 miljoen. Daarvan was een bitcoin-ETF verantwoordelijk voor het grootste deel en zag $6,2 miljoen instromen.

De ethereum (ETH) ETF’s in Hongkong zagen allemaal echter een kleine uitstroom die in totaal op $1,9 miljoen uitkwam.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Discussie over cryptoregelgeving in VS laait op, Biden dreigt met veto

In de Verenigde Staten laait de discussie omtrent crypto in de politiek hoog op. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gestemd om een regel nietig te verklaren.

Het gaat dan om een regel van de Securities and Exchange Commission (SEC) die banken verbiedt crypto te beheren.

President Biden heeft echter gewaarschuwd dat hij deze wijziging zal vetoën.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Trump voert pro-crypto campagne, laat Biden token hard stijgen

Ondertussen lijkt Donald Trump een pro-crypto campagne te draaien in aanloop naar de verkiezingen, ondanks dat hij altijd zich fel uitsprak tegen de industrie.

Hij hield onlangs een diner voor zijn NFT’s. Hij kondigt aan dat hij crypto zal accepteren voor zijn presidentiële campagnedonaties. Ook maakte hij een opmerking over de Biden memecoin die vervolgens hard in waarde steeg.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

SEC blijft bij boete van $2 miljard voor Ripple

De Securities and Exchange Commission (SEC) gaf onlangs aan dat het een boete van $2 miljard wil opleggen aan Ripple, het bedrijf achter de XRP munt.

Ripple stelde vervolgens een boete van $10 miljoen voor, maar SEC wijst inmiddels erop dat het dit als ontoereikend beschouwd en blijft bij zijn $2 miljard

Een boete van $10 miljoen zou volgens de SEC slechts een tik op de vingers zijn en andere cryptobedrijven aansporen de regels te schenden.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment