Tolk gaat los op Europapa van Joost Klein in gebarentaal

Petra van der WerfEnthousiast danst de tolk op het drie minuten durende nummer van Joost Klein. Dat doet ze volledig in stijl: ze draagt, net als Klein in zijn videoclip, een kobaltblauw jasje. De video op haar YouTubepagina is al duizenden keren bekeken. Bekijk de energieke video hieronder:

De versie van het gabbernummer speciaal voor doven en slechthorenden wordt op sociale media breed gedeeld. “Twelve points!”, zegt Paula bijvoorbeeld op X. “Joost Klein, neem deze tolk maar mee naar het songfestival!”

Helemaal onbekend in de songfestivalwereld is Stolk overigens niet. Toen Duncan Laurence er in 2019 in Tel Aviv met de winst vandoor ging, werden er voor het eerst tolken ingezet op het liedjesfestival. Stolk deed er een uitvoering van Arcade in gebarentaal, die ook toen goed werd ontvangen. Eerder nam de tolk een versie van Outlaw in Em van Waylon op, zodat ook doven en slechthorenden van de liedjes kunnen genieten.

Meer dan een miljoen streams

Het nummer Europapa van Joost Klein bereikte gisteren meer dan 1,2 miljoen Spotify-streams in Nederland. Daarmee vestigde hij mogelijk een nieuw record. Dat stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 11 mei in het Zweedse Malmö. Klein vertegenwoordigt Nederland in de tweede halve finale, op 9 mei.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment