Tineke in tranen na afwijzing Marco in Winter Vol Liefde: ‘Gevoelig’

Petra van der WerfMarco heeft weinig slaap gehad. Hij heeft nagedacht of hij wel verder wil met Tineke. “Ik stond vanochtend op met het gevoel dat ik het eigenlijk wel weet”, vertrouwt hij de kijkers toe. “Ik wil wel eerlijk en open naar haar zijn vandaag. Ik zat te bedenken: wanneer ga ik dat vertellen?”

Lang hoeft Marco daar niet over na te denken. Bij de geur van verse thee en afgebakken broodjes krijgt Tineke de deksel op de neus tijdens het ontbijt. “We hadden gisteren een fantastische dag, maar ik had wel mijn twijfels… Ik vind jou een onwijs leuke vrouw en gezellig”, begint hij. “Maar ik wil wel oprecht in mijn gevoel zijn. Ik voel niet die vlinder die ik zou willen voelen.” Tineke heeft begrip voor de eerlijkheid. “Ja, mooi”, antwoordt ze. “Heel fijn dat je het zegt.” 

(Tekst gaat verder onder de video.)

Maar het is niet alleen fijn, ze voelt ook pijn. “Mooi, toch wel. En verdrietig, omdat het gewoon gevoelig is”, vertelt ze met tranen in haar ogen op camera. “Mooie tijd gehad, en heb. Dit hoort er echt bij. Dat vind ik heel mooi.” Ze is blij dat ze zich open heeft gesteld. Hoewel cupido niet raak schiet, heeft ze wel een nieuwe stap gezet in haar liefdespad richting de ware. “Dit is wat ik te leren heb.”

Terwijl Tineke haar liefdesverdriet verwerkt tijdens het inpakken, is er een nieuwe liefdeskandidaat onderweg naar Marco. Het gaat om kapster Joyce. Zij komt met de taxi die Tineke op komt halen. En daarom vindt er een onhandige ontmoeting plaats. “Ik stond helemaal perplex ook. Ik was met mijn hoofd afscheid aan het nemen. Dat was een redelijke mindfuck, ja.” 

Terwijl Tineke onderweg is naar huis, checkt Joyce in. “Ik moet even omschakelen”, bekent Marco. Dat snapt de kapster wel. Marco is wel blij met de frisse wind die zijn huis is binnengetreden. “Eerste indruk van haar is zo luchtig als ik had gehoopt. Buiten dat het een mooie verschijning is, is het leuk om mee te maken dat ze ook echt zo is.” 

Joyce is een echt paardenmeisje, maar Marco moet haar teleurstellen. “Ik ben zwaar allergisch voor paarden”, vertelt hij op camera. Hij wil dit nog niet aan haar bekennen, want hij staat al ‘met 1-0 achter’ omdat hij niet van skiën houdt. “Vroeger zei ik altijd: ‘Als iemand niet van skiën houdt, is het gelijk exit.’ Maar ik kan natuurlijk ook in m’n eentje een gebied ontdekken”, zegt Joyce. 

De twee gaan meteen de diepte in over de kinderen van Marco en zijn overleden vrouw, maar ook over de overleden moeder van Joyce. “Dat is de kwetsbare kant van jezelf, het is altijd lastig om je open te stellen. Zeker als je iemand zo kort kent. Maar voor mij voelt het daarom ook heel vertrouwd”, vertelt Joyce. 

Of er wel kjærlighet (Noors voor liefde) in het verschiet ligt voor Marco en Joyce moet nog blijken. Je ziet het in Winter Vol Liefde. Elke maandag tot en met donderdag te zien om 20.30 uur bij RTL 4. Bij Videoland kijk je het programma vooruit. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment