Tim Hofman over moordaanslag: ‘Zelfde pistool als moord Peter R. de Vries’

Petra van der WerfOp 6 september loopt Chris T. het BNNVARA-gebouw binnen, met het plan om Tim te doden. Hij wordt door de baliemedewerker weggestuurd en niet veel later door politie opgepakt. “Er kwam een man naar mijn werk (…) en wilde mij doodschieten”, vertelt Tim.

Niet veel later ontvangt Tim het politierapport waar het onderzoek naar de aanslag instaat. “Het was hetzelfde pistool als waar Peter R. de Vries mee vermoord is.” De aanslag is een van de meest angstige periodes geweest voor Tim, omdat het een persoonlijke aanslag is geweest. “Dit is onderdeel van mijn dagelijkse leven.”

Het is niet de eerste keer dat Tim te maken krijgt met vuurwapengevaarlijke mensen. In zijn programma BOOS heeft hij dit een paar keer meegemaakt en dus wordt hij nu standaard beveiligd. “We hebben gewoon beveiligers mee. Bij BOOS weet je nooit hoe het loopt”, aldus Tim

Over het motief van de dader is Tim ook openhartig. Hij zou volgens Chris T. ‘woke’, wat betekent dat je alert bent op raciale of sociale discriminatie en onrechtvaardigheid, en extreemrechts zijn. “Hij heeft van mij iets gemaakt in zijn hoofd wat de schuld was van al zijn problemen in zijn leven”, legt Tim uit. 

Uit het onderzoek blijkt dat de dader privéproblemen had en vooral boos was op hetgeen wat Tim in de media uitte en maakte. Chris T. werd eerst verdacht van het voorbereiden van moord, maar na afgerond onderzoek wordt de dader nu verdacht van poging tot moord met terroristisch oogmerk.

De rechtbank hoopt de zaak op 18 september inhoudelijk te kunnen behandelen. Daarvoor zullen nog twee tussentijdse zittingen plaatsvinden, op 29 mei en 17 juli.

De hele aflevering van de podcast BROERS luister je hier.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment