Stijging bitcoin & ethereum hangt af van beleid VS, zeggen analisten

Petra van der Werf


De prijsbewegingen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn de afgelopen weken helaas nog niet de prijsbewegingen die men graag ziet. Momenteel is iedereen in afwachting van de voorspelde rally voor de grote cryptocurrencies. Volgens enkele analisten zouden de rally’s afhankelijk zijn van het Amerikaanse beleid in de komende periode.


Ethereum-oprichter Vitalik Buterin verdedigt keuze voor grote update

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Belangrijke beleidsmatige beslissingen

Volgens analisten van QCP Capital komen er twee belangrijke beleidsmatige beslissingen aan in de Verenigde Staten. De beslissingen kunnen een flinke duw in de rug geven voor bitcoin en ethereum.

Het eerste belangrijke punt kwam naar voren in een toespraak van de bestuursvoorzitter van de Federal Reserve. Hierin kondigde hij een reductie van het zogeheten Quantative Tightening (QT) aan, wat zal zakken van 60 miljard dollar per maand naar 25 miljard dollar per maand.

QT is een handeling waarbij de Federal Reserve de geldelijke reserves verkleint. Dit kan bijvoorbeeld door staatsobligaties te verkopen of te laten vervallen. Hierdoor verwijderen zij geld uit de financiële markten. Wanneer de financiële markt oververhit raakt, kan deze worden afgekoeld door deze handelingen. De reductie van deze handeling betekent dat de markt juist meer zal worden aangejaagd, wat goed nieuws is voor mogelijke rally’s.

Het tweede belangrijke punt gaat over de zogeheten Quarterly Refund Announcement (QRA). Dit gaat over de terugbetalingen per kwartaal op schulden en leningen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft hierover aangekondigd dat de uitgiften van leningen voor de lange termijn, niet gewijzigd zouden worden. Hiermee voorkomt men dat er een gevreesde piek ontstaat in de lange termijn rendementen. Dit zou rust en stabiliteit geven in de financiën van de Amerikaanse overheid.

Maatregelen kunnen positief uitpakken voor bitcoin en ethereum

De twee maatregelen zouden volgens de analist helpen om de rally van de Amerikaanse dollar af te remmen. Dit is positief voor onder andere risicovolle beleggingen, wat terug te zien is in de opwaartse beweging van bitcoin en ethereum.

Wanneer de dollar erg sterk is, kiezen investeerders en beleggers eerder voor producten met minder risico, bijvoorbeeld staatsobligatie. Een zwakkere dollar brengt dan dus ook meer geld naar risicovolle beleggingen.


Ethereum kosten bereiken dieptepunt, mogelijk signaal voor ‘altseason’

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Positief vooruitzicht voor bitcoin

Volgens de analisten van Bitfinex wordt bitcoin nog altijd beschouwd als dé indicator voor de rest van de crypto markt qua prijs en marktkapitaal. Ook voor de maand mei houdt men deze verwachting dan ook aan.

Door de groeiende integratie van cryptocurrencies in de portfolio’s van grote financiële instituten, neemt de correlatie tussen de crypto markt en de traditionele financiële markten steeds verder toe. Het gevolg hiervan is volgens de analisten dat de huidige economische omstandigheden een grote impact hebben op de waarde van cryptocurrencies.

De verwachting is dat bitcoin de komende twee maanden in een consolidatiefase zal blijven. Waarin de prijs van de munt zowel opwaarts als neerwaarts zou kunnen bewegen tot maximaal 10.000 dollar.


Post Views: 135Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment