‘Solana kan deze week Ethereum gaan verslaan op dit vlak’

Petra van der Werf


Eigenlijk al sinds het bestaan van de Ethereum (ETH) blockchain gaan er discussies over de ‘flippening’; het moment waarop ethereum groter is dan bitcoin (BTC). Dat is nog steeds niet gebeurd, maar er bestaan inmiddels ook al cryptocurrencies en blockchains die worden gezien als ‘ethereum-killers’. Volgens sommigen gaan deze binnenkort een flippening veroorzaken.

Ethereum DeFi-gigant Aave onthult volgende versie van platform

Ethereum DeFi-gigant Aave onthult volgende versie van platform

Haalt Solana deze week Ethereum in?

Meestal hebben mensen het over de marktwaarde van bitcoin en ethereum als ze praten over de flippening, maar er zijn natuurlijk meer maatstaven waarmee je twee netwerken kunt vergelijken. In dit geval gaat het om de transactiekosten plus de waarde die validators van het netwerk ontvangen voor hun werk. Bovendien draait het dit keer niet om Bitcoin en Ethereum, maar om Solana (SOL) en ethereum.

De solana-cryptocurrency is een stuk kleiner dan ethereum. Met een marktwaarde van ruim 66 miljard Amerikaanse dollar staat de coin momenteel op de vijfde plaats van alle cryptocurrencies. Dat is een stuk minder dan ethereum, die al jaren op de tweede plek staat. Op dit moment is diens marktwaarde ruim 360 miljard dollar.

Toch is Solana flink aan het groeien, ook op het vlak van on-chain activiteit. Blockworks-analist Dan Smith schrijft op sociale mediaplatform X dat hij verwacht dat Solana ergens in de komende maand al meer waarde voor validators zal produceren dan Ethereum. Dit zou zelfs al deze week kunnen gebeuren.

Voor deze conclusie heeft hij de totale transactiekosten en de maximum extracted value (MEV) to validators bij elkaar opgeteld. Met name laatstgenoemde lijkt op dit moment voor opwaartse momentum te zorgen.

Solana blijvend populair

Als de huidige marktwaarden een indicatie zijn, dan zal een eventuele flippening van de SOL-token vermoedelijk nog even duren. Toch duiden deze cijfers erop dat Solana erg populair is. Dat sentiment is er al maanden, wat voor een groot deel gedreven lijkt te worden door verschillende op Solana gebouwde nieuwe memecoins. Begin dit jaar zorgde dat voor een recordgroei in het aantal nieuwe walletadressen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 487

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment