solana en polkadot schitteren met grote stijgingen

Petra van der Werf


Bitcoin (BTC) staat nagenoeg op dezelfde prijs als gisteren. Het is een typische weekenddag op de crypto markt die gepaard gaat met weinig prijsschommelingen. Desondanks zijn er veel altcoins die hard de lucht in zijn geschoten de afgelopen 24 uur, waaronder solana (SOL) en polkadot (DOT). In deze marktupdate wordt je op de hoogte gebracht van de huidige stand op de markt en de grootste prijsbewegingen.


Bitcoin koers stijgt 5%, nieuwe lading aan beursfonds ontwikkelingen

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Blik op de markt

De totale marktkapitalisatie van de crypto markt is de afgelopen 24 uur met 1,32% gestegen tot 1,68 biljoen dollar. Er is voor 70,53 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit betreft een stijging van van 10,5% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin is de afgelopen dag met een luttele 0,03% gestegen tot een huidige prijs van 43.812 dollar. Bitcoin is daarmee de grootste cryptovaluta en vertegenwoordigt nu 51% van de totale markt. Gisteren nam bitcoin nog 51,5% van de totale markt in beslag.

Hardste crypto stijgers

De bitcoin dominantie heeft een tik gekregen aangezien veel altcoins significant zijn gestegen de afgelopen dag. Thorchain (RUNE) mag zichzelf met een stijging van 21,32% de grootste winnaar binnen de top 50-cryptomunten noemen.

Solana, op plek 4 binnen de crypto markt, is de op één na hardste stijger van de dag. Vanmorgen kon je al lezen dat solana voor het eerst sinds april vorig jaar de magische grens van 100 dollar heeft gepasseerd.

In totaal is de koers van solana met 18,78% gestegen de afgelopen dag. Als gevolg van de stijging is de solana dominantie, ofwel het marktaandeel van solana binnen de bredere crypto markt, gestegen tot een recordhoogte van 3%.

MultiversX bevindt zich op de derde plaats in de ranglijst van best presterende cryptomunten, met een stijging van 14,93%. Vlak daarachter staat polkadot, de 11e grootste crypto van de markt, dat zich met een stijging van 13,06% ook sterk distantieert van de algehele markttrend.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hardste crypto dalers

De afgelopen 24 uur zijn de dalers relatief beperkt gebleven. Binnen de top 50 zijn er slechts enkele minimale dalers op te merken. Cronos (CRO) is met een daling van 2,32% het ‘hardst’ onderuit gegaan. Immutable x (IMX) en shiba inu (SHIB) vullen de top 3 aan met dalingen van respectievelijk 1,81% en 1,47%.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Het belangrijkste crypto nieuws komt uit het West-Afrikaanse land Nigeria. De Centrale Bank van Nigeria (CBN) heeft besloten het cryptobeleid in het land enigszins te versoepelen. Na twee jaar is het verbod op transacties met cryptovaluta voor banken en financiële instellingen grotendeels opgeheven.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment