Sjor het tuinmeubilair maar weer vast: vanavond trekt storm Louis langs

Petra van der WerfVanochtend is het allemaal nog erg rustig, met vrij hoge temperaturen. Het wordt zo’n 12 graden, en dat is veel hoger dan het februarigemiddelde van 7 graden. Het is vanmorgen ook nog eens overwegend droog. Er kan zo nu en dan een buitje vallen, maar dat mag geen naam hebben. Misschien is er zelfs een zonnetje te zien, maar het is vooral bewolkt.

Veel regen

Dat is echter letterlijk stilte voor de storm. Want vanmiddag komen vanuit het zuidwesten buien aanzetten, lokaal met een klap onweer, en dan gaan we de invloeden van storm Louis merken in ons land. Die ligt nu nog boven de Atlantische Oceaan en gaat richting de Britse eilanden, maar hij trekt in de loop van avond ook hier langs. 

Dat gaat gepaard met flink veel regen en zware tot zeer zware windstoten. Aan de kust kan de wind zelfs aantrekken tot een westerstorm, met windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur. Ook in het binnenland is er kans op zware windstoten, van zo’n 90 tot 100 kilometer per uur. Houd de berichtgeving vanavond dus in de gaten.

Het KNMI heeft code geel aangekondigd. ‘Ronduit onstuimig en nat’, noemt Buienradar-meteoroloog William Huizinga het weerbeeld van vanavond in het RTL Ontbijtnieuws.

Komende nacht neemt de wind langzaam maar zeker af. Morgen en in het weekend wordt het dan een stuk rustiger. Er valt zo nu en een buitje, en de zon laat zich ook geregeld zien.

Het wordt echter ook kouder. De temperaturen dalen tot zo’n 7 à 8 graden, en in de nacht neemt de kans op vorst toe.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment