Serious Request brengt ruim 7,5 miljoen euro op voor Stichting ALS

Petra van der WerfDat zei Wijnand Speelman aan het einde van de doneeractie. Hij is trots op het enorme bedrag dat hij namens 3FM, samen met Barend van Deelen en Sophie Hijlkema, heeft ingezameld.

De drie dj’s werden een week geleden opgesloten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Luisteraars konden sindsdien plaatjes aanvragen in ruil voor een donatie. Tijdens een optreden van het koor Dekoor Close Harmony werden de dj’s vanavond weer naar buiten gelaten. 

Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland, zei ‘overweldigd te zijn door de bereidheid van alle mensen om bij te dragen’. “En door het fantastische bedrag dat is opgehaald. Hartverwarmend.”

‘Mogelijke behandeling dichterbij’

Het onderzoek naar ALS kan hiermee opgeschaald worden, zegt Noach. “Waardoor een mogelijke behandeling nóg sneller dichterbij komt. Ook kunnen we de mensen die nu leven met ALS ondersteunen met concrete hulpmiddelen zoals een aangepaste rolstoel. Hierdoor behouden ze hun bewegingsvrijheid en dat is zo belangrijk. We kijken met een enorm trots gevoel en bovenal veel dankbaarheid terug op afgelopen week. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen aan deze onvergetelijke editie van het Glazen Huis uit de grond van mijn hart bedanken.”

Bij ALS (amyotrofische laterale sclerose) vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven mensen met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. 

3FM Serious Request wordt sinds 2004 jaarlijks georganiseerd. Dat eerste jaar leverde de goededoelenactie het minst op: 915.955 euro. Het hoogste bedrag is opgehaald in 2014 met bijna 12,4 miljoen euro. Vorig jaar werd ruim 2,3 miljoen euro opgehaald, in 2021 stond de teller op ruim 2 miljoen euro.

Verschillende artiesten traden de afgelopen dagen op bij het Glazen Huis, onder wie Tom Odell, Claude, Prins S. en De Geit, S10, Kraantje Pappie en MEAU.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment