Ripple vindt historische monsterboete voor Terra te hoog

Petra van der Werf


Ripple (XRP) zit al sinds 2020 in een langdurige rechtszaak. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stelde een boete voor van $2 miljard voor de verkoop van XRP aan institutionele beleggers. Hier was Ripple het niet mee eens en wees op de boetes die tegen Terraform Labs waren ingediend.


šŸš€ Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Megaboete

Ripple, de uitgever van de XRP munt, werd eind 2020 aangeklaagd door de SEC. Zo zou Ripple de Amerikaanse effectenwetgeving schenden, doordat het XRP effecten heeft verkocht zonder de juiste vergunning.

Vorig jaar oordeelde de rechter, Analisa Torres, dat de secundaire verkoop van XRP niet onder de effectenwetgeving valt. De koers reageerde explosief, maar de rechtszaak liep nog niet ten einde. De rechter beweerde wel dat de institutionele verkoop van XRP wel onder de effectenwet viel, waardoor de SEC een megaboete oplegde van maar liefst $2 miljard.

Ripple er niet mee eens

Onlangs werd bekend dat Terraform Labs ermee instemde om $4,47 miljard dollar aan boetes te betalen. Gisteren, donderdag 13 juni 2024, tekende de rechter de schikking af.

Ripple is het er niet mee eens dat de boete van $2 miljard eerlijk is. Het bedrijf vergeleek haar eigen overtreding met boetes die tegen Terraform Labs waren opgelegd. Verder liet Ripple hieruit blijken dat de boete dichter bij de $10 miljoen zou moeten liggen.

Amerikaanse overheid waarschuwt voor opkomst nieuwe crypto scam

Amerikaanse overheid waarschuwt voor opkomst nieuwe crypto scam

Lagere boete aldus de advocaten

De advocaten van Ripple proberen de boetes, die onlangs zijn ingediend tegen Terraform Labs, te gebruiken in de XRP-rechtszaak. Bovendien gaven de advocaten het volgende aan:

De civielrechtelijke boete die de SEC tegen Terraform Labs eist, toont de onredelijkheid aan van de civielrechtelijke boete die de SEC in de XRP-rechtszaak eist. De SEC eist een civielrechtelijke boete die ten opzichte van Terraform Labs ver overschrijdt, ook al zijn er in deze zaak geen beschuldigingen van fraude en hebben institutionele kopers geen substantiƫle verliezen geleden.

De advocaten vinden dat de boetes tegen Terraform Labs een bevestiging zijn dat de rechter het verzoek van de SEC af moet wijzen. De advocaten vinden het bedrag van $2 miljard onredelijk en zouden het realistischer vinden als de boete maximaal $10 miljoen bedraagt. Bovendien heeft de SEC hierop nog niet gereageerd.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment