Renteverlagingen kunnen bullmarkt voor bitcoin en crypto inluiden

Petra van der Werf


Bitcoin (BTC) heeft dit jaar een fenomenale run doorgemaakt, maar van een nieuwe bullmarkt lijkt nog altijd geen sprake te zijn. Retail-investeerders staan nog altijd langs de zijlijn maar volgens Arthur Hayes, voormalig CEO van crypto exchange BitMEX, kunnen monetaire versoepelingen hier verandering brengen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

‘Ga long op bitcoin’

Volgens Hayes, tevens de mede-oprichter van de vooraanstaande cryptobeurs, geven recente beslissingen van wereldwijde centrale banken aan dat het tijd is om te investeren in bitcoin en andere cryptomunten

De afgelopen week besloot de Europese Centrale Bank (ECB) om voor het eerst na vijf jaar de rente te verlagen, van 4% naar 3,75%. Ook de Bank of Canada heeft haar monetaire beleid versoepelt, met een renteverlaging van 5% naar 4,75%.

Hiermee zijn deze centrale banken sneller dan de Amerikaanse centrale bank, die nog niet bepaald lijkt te haasten om de economie te stimuleren.

Een lagere rente is doorgaans bullish voor risicovolle activa zoals bitcoin en andere cryptomunten. Het maakt geld simpelweg goedkoper, wat leidt tot meer kapitaalinstromen tot onder andere de cryptomarkt.

Volgens Hayes is het slechts een kwestie van tijd tot ook andere centrale banken beginnen met het verlagen van de rente. Hij is van mening dat deze cruciale stappen de cryptomarkt een flinke boost zullen geven.

“De trend is duidelijk. Centrale banken zijn aan de rand begonnen met het versoepelen van hun beleid,” schreef de 39-jarige ondernemer. “We weten hoe we dit spel moeten spelen… Ga long op bitcoin en vervolgens op shitcoins.”

Wanneer verlaagt Amerikaanse centrale bank de rente?

Met de enorme omvang van de Amerikaanse economie zijn veel ogen natuurlijk gericht op het beleid van de Amerikaanse centrale bank. De beleidsmakers in de Verenigde Staten zijn tot op heden huiverig om de rente omlaag te drukken, omdat de inflatie nog altijd niet onder controle lijkt te zijn.

Bitcoin kan zich opmaken voor een belangrijke week aangezien we aankomende woensdag een nieuwe consumentenprijsindex (CPI) uit de VS voorgeschoteld krijgen. Er wordt een jaarlijkse stijging van 3,4% verwacht en maand-op-maand anticipeert men op een stijging van 0,3%. Mochten de cijfers lager uitvallen, zou dit goed nieuws betekenen voor de bitcoin koers.

Op dezelfde dag krijgen we tevens het rentebesluit van de Federal Reserve en de daaropvolgende persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell. Het lijkt echter een uitgemaakte zaak dat de rente onveranderd zal blijven op het huidige niveau van 5,25 – 5,50%. Desalniettemin belooft het een interessante week te worden.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment