Powell drukt Bitcoin, Terra betaalt $4,5 miljard boete & meer

Petra van der Werf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Waarom stijgt bitcoin vandaag? Dit zijn drie mogelijke redenen

Waarom stijgt bitcoin vandaag? Dit zijn drie mogelijke redenen

Bitcoin en cryptomarkt dalen na Powell speech

Het werd gisteren, zoals we van te voren hadden aangegeven, een spannende dag op de cryptomarkt met schommelende koersen.

Eerst kwamen de Amerikaanse inflatiecijfers beter dan verwacht binnen. De consumentenprijsindex (CPI) kwam op 3,3% uit in plaats van de verwachte 3,4%. Dat zorgde ervoor dat veel koersen flink omhoogschoten.

In aanloop naar de aankondiging van het rentebesluit begonnen de koersen echter al kwakkelen. Het besluit zelf was in lijn der verwachtingen: de rente gaat vooralsnog niet omlaag.

Het was echter de speech van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, die de koersen liet dalen. Hij klonk namelijk strenger (hawkish) dan verwacht en meldde dat er waarschijnlijk slechts een enkele rentedaling dit jaar zal plaatsvinden.

Bitcoin (BTC) maakt vervolgens een flinke duik en dipte vanochtend vroeg zelfs even onder de $67.000. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Ook de meeste altcoins kleuren rood. Vooral memecoins krijgen weer forse klappen. Zo staat floki (FLOKI) meer dan 9% in het rood vandaag. Toncoin (TON) en notcoin (NOT) stijgen juist sterk.

Bitcoin-ETF’s zien juist weer een netto-instroom

Toch zagen de bitcoin-ETF’s gisteren merkwaardig juist weer een netto-instroom.

Dinsdag zagen zij nog een forse netto-uitstroom van meer dan $200 miljoen, maar gisteren keerde dit om en zagen de beursfondsen een netto-instroom van bijna $101 miljoen.

TRUMP memecoins reageren heftig op veroordeling Donald Trump

TRUMP memecoins reageren heftig op veroordeling Donald Trump

Bitcoin whales slaan in; kopen $1,4 miljard aan BTC

Ook bitcoin en ethereum whales zouden de laatste dagen weer inslaan. Volgens analisten kochten de whales deze week maar liefst 20.000 BTC en 240.000 ETH.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miners dumpen grote hoeveelheden BTC

Daarentegen zijn bitcoin miners juist grote hoeveelheden BTC aan het verkopen. Miners verkochten op 10 juni maar liefst 1.200 BTC, de grootste dagelijkse hoeveelheid sinds maart. Marathon Digital heeft in juni al meer dan 1.400 BTC verkocht.

Cryptohandelaar maakt $5 miljoen in een maand met PEPE memecoin

Cryptohandelaar maakt $5 miljoen in een maand met PEPE memecoin

Bitcoin miningbedrijven stijgen flink na Trump steun uit

Desondanks zijn de aandelen van veel Amerikaanse bitcoin-miningbedrijven flink aan het stijgen. Dat volgt nadat Trump zijn steun uitte voor de industrie en op sociale media riep dat hij wil dat alle bitcoin in de VS wordt gemaakt.

Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF record, celebrity memecoin nieuws & meer

Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF record, celebrity memecoin nieuws & meer

Terra (LUNA) treft schikking van bijna $4,5 miljard

Terraform Labs, het bedrijf achter het ingestorte terra (LUNA) project, heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het bedrijf gaat een boete van maar liefst $4,47 miljard betalen aan de toezichthouder. Ook mogen Terraform Labs en voormalig CEO Do Kwon geen crypto meer kopen, zelfs niet in het Terra-ecosysteem.

De schikking volgt nadat een jury vorige maand Terraform Labs en Do Kwon verantwoordelijk hield voor de implosie van het ecosysteem en het verlies van $40 miljard.


Post Views: 70

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment