Poolse vedette Lewandowski heeft ‘positief gevoel’ over EK

Petra van der WerfRobert Lewandowski wil komend EK voetbal met Polen niet als opvulling dienen. De 35-jarige sterspeler weet dat de poule met Nederland, Frankrijk en Oostenrijk loodzwaar is, maar gaat uit van eigen kracht.

“Ik heb er een zeer positief gevoel over. Niet alleen over het EK, maar ook over de voorbereiding daarop. Natuurlijk zijn we ons bewust van de lastige groep waarin we zitten, maar we gaan naar Duitsland om ons van onze beste kant te laten zien”, zei de spits van FC Barcelona tijdens een persmoment.

Polen begint het EK met een wedstrijd tegen Nederland op 16 juni in Hamburg. Daarna volgen duels met Oostenrijk en Frankrijk. Lewandowski kon niet zeggen wanneer hij tevreden is. “Wat ik als een succes beschouw? Daar heb ik geen duidelijk antwoord op. Voor mij is het belangrijkste dat we goed spelen en resultaat behalen. Pas na het EK kunnen we zeggen of het toernooi wel of geen succes is geweest.”

Lewandowski beseft dat weinig mensen rekening houden met Polen en dat vindt hij prima. “Dromen mag altijd, maar je moet wel realistisch zijn. Ik heb nooit het gevoel gehad dat we een team hadden dat een medaille moest winnen. Dat ik met het nationale team sinds 2012 voor de zesde keer een eindtoernooi speel, mag wel een succes worden genoemd. In het verleden lukte Polen dat niet.”

Polen oefent vrijdag in Warschau tegen Oekraïne en maandag 10 juni tegen Turkije.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment