PEPE schiet naar record terwijl ‘geheime boodschap’ ontcijferd wordt

Petra van der Werf


Gisteren was op Crypto Insiders te lezen hoe de aandelen van GameStop weer keihard zijn gestegen. Ook vandaag was het weer raak. De aandelenprijs van GME staat over de afgelopen 24 uur met maar liefst 64 procent in de plus. De oorzaak? Een reeks posts op socialmediaplatform X van een beruchte investeerder die inmiddels een ware meme-koning is geworden.

De investeerder, beter bekend als Roaring Kitty, was drie jaar lang stil. Maar gisteren gaf hij opeens een teken van leven, met een gigantische stijging tot gevolg. Mensen op X zijn sindsdien druk in de weer om te achterhalen of de vage posts van Roaring Kitty misschien een diepere betekenis hebben.

12-jarige jongen verdient crypto-fortuin met borsten van zijn moeder

12-jarige jongen verdient crypto-fortuin met borsten van zijn moeder

Roaring Kitty lijkt er weer klaar voor, PEPE stijgt naar nieuw record

De investeerder publiceerde gisteren dus opeens weer een post. In totaal deelde hij 12 video’s op X in de 12 uur na zijn eerste tweet in drie jaar.

De posts op X veroorzaakten een gigantische stijging van het GME aandeel, het aandeel waar Roaring Kitty beroemd door is geworden zoals te zien in de film “Dumb Money”. Over de afgelopen 24 uur staat GME ruim 64 procent in de plus. Over de afgelopen dagen gaat het om een stijging van meer dan 200 procent.

De aandelenkoers van GameStop (GME) over de afgelopen 24 uur.
De aandelenkoers van GameStop (GME) over de afgelopen 24 uur.

De allereerste tweet in drie jaar tijd was enkel een afbeelding van een man met een gamecontroller die weer een actieve houding aanneemt. Dit suggereert dat hij weer van de partij is en zich extra gaat focussen op het spel.

De video’s die hij hierna plaatste lijken door hemzelf te zijn gemonteerd en bevatten allerlei verschillende filmscènes. Verschillende X-gebruikers proberen deze filmpjes nu te ontcijferen.

Zo wordt in een van de video’s gezegd “the dog days are over”. Tegelijkertijd zijn er katten te zien. Een van de interpretaties is dat hij zijn focus van honden memecoins heeft verlegd naar katten memecoins. Ansem, een crypto trader, reageert dan ook op de video: “JE MOET ONS VERTELLEN WELKE KATTEN COINS TE KOPEN.”

De andere video’s bieden ook genoeg reden tot speculatie. Zo is in een van de video’s een duidelijk ethereum (ETH) logo te zien. Daarnaast proberen communities van allerlei memecoins ook een graantje mee te pikken.

Pepe (PEPE) ervoer bijvoorbeeld een kleine pump doordat een van de video’s een groep groene mannen bevat. Pepe, een memecoin dat een groene kikker als mascotte heeft, steeg zelfs naar een nieuwe all-time high nadat de coin hierdoor een positieve impuls kreeg.

PEPE steeg de afgelopen 24 uur naar een nieuw prijsrecord.
PEPE steeg de afgelopen 24 uur naar een nieuw prijsrecord.

Of de video’s daadwerkelijk een diepere betekenis hebben weet uiteindelijk alleen Roaring Kitty. Desalniettemin veroorzaken zijn cryptische tweets dus flinke volatiliteit op de crypto- en traditionele markten.


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 192

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment