Oud-fixer: Trump ook zelf betrokken bij betaling pornoster

Petra van der Werf“Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president. Cohen geldt als een cruciale getuige in het proces dat zijn vijfde week is ingegaan.

‘Hij dacht niet aan Melania’

Cohen zei dat Trump het geld betaalde aan Daniels, omdat hij bang was dat als het nieuws zou uitlekken dat zijn campagne om president te worden negatief zou beïnvloeden. 

Daarmee ging Cohen in tegen het verhaal dat de verdediging eerder schetste. Die stelt dat Trump vooral begaan was met de impact van het nieuws op zijn vrouw Melania. “Maar hij dacht niet aan Melania. Dit ging allemaal over de campagne”, zei Cohen.

De oud-fixer beschreef vervolgens voor de jury hoe hij een lege vennootschap creëerde om van daaruit het geld over te maken aan Daniels. Aanklagers lieten telefoongegevens zien aan de juryleden waaruit bleek dat Cohen Trump twee keer belde op de ochtend dat hij bij de bank was om de betaling te regelen.

De strafzaak, de eerste ooit tegen een Amerikaanse president, draait niet om de betaling aan Daniels op zich, maar wel om gesjoemel met zakelijke documenten bij het terugbetalen van het geld aan Cohen.

Cohen keert zich tegen Trump

Cohen zei ooit nog dat hij ‘een kogel zou opvangen’ voor Trump. Maar in 2018 keerde hij zich tegen zijn voormalige baas. Cohen bekende toen wetgeving rond campagnefinanciering te hebben overtreden en te hebben gelogen onder ede, en bracht in zijn proces ook beschamende details over Trump naar buiten. 

Trump noemde Cohen publiekelijk ‘een rat’ door zijn bekentenissen. Cohen moest uiteindelijk drie jaar de cel in.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment