Neppe crypto wallet blijft chaos zaaien door nalatigheid van Apple

Petra van der Werf


Mobiele applicatiegiganten Apple en Google zijn berucht vanwege hun beroerde beleid omtrent frauduleuze crypto-apps, waardoor veel van deze applicaties de afgelopen paar jaar nietsvermoedende klanten hebben weten te bereiken. Al een paar maanden geleden was het raak voor Rabby Wallet. Maar Apple heeft nog steeds niets aan het probleem gedaan.


Crypto exchange Uniswap komt met revolutionaire update

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Malafide Ethereum wallet in Apple’s App Store

Rabby Wallet richt zich specifiek op eigenaren van Ethereum (ETH) en ERC-20-coins. De ‘echte’ ontwikkelaars van de software wallet waarschuwden op sociale mediaplatform X in oktober al voor nepversies van de app. Er bestond zelfs geen app, maar de criminelen wisten toch geïnteresseerden te overtuigen.

Helaas is een nieuwe nepversie opgedoken in Apple’s App Store, terwijl Apple vooralsnog niets heeft gedaan om de app van zijn platform te halen. Ook deze app blijkt namelijk investeerders aan te trekken. Eén walletgebruiker klaagt op X dat hij 10% van zijn portfolio is verloren door de malafide app.

Ook op Apple’s communityforum waarschuwt een iOS-gebruiker voor de scam. Rabby Wallet heeft vooralsnog geen appversie van de wallet, behalve de bètaversie. Er wordt wel gewerkt aan een iOS-app, maar die zit momenteel nog in het goedkeuringsproces van Apple. De echte versie van de wallet kun je vinden op https://rabby.io/.

Apple laat scammers zelfs Rabby Wallet’s eigen logo gebruiken, en volgens de iOS-gebruiker op Apple’s forum is al 100.000 dollar gestolen via Rabby’s Discordkanaal. Criminelen doen zich daar namelijk voor als medewerkers van de echte wallet.

Crypto scams nog steeds talrijk

Helaas komen dit soort scams vaak nog. In 2022 klaagde de Amerikaanse overheid nog bij Apple en Google, precies vanwege frauduleuze apps in de mobiele appwinkels van de technologiereuzen. Toch is het probleem klaarblijkelijk nog niet volledig verholpen.

Ook afgelopen december waarschuwden beveiligingsonderzoekers voor scams, maar dan in de vorm van nepadvertenties. Er bestaan veel verschillende soorten scams, en helaas zijn criminelen nog steeds erg goed in hun vak.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment