Nederlandse crypto start-up gaat inflatie tegen met nieuwe stablecoin

Petra van der Werf


Steeds meer mensen in de wereld gaan gebukt onder de voortdurende inflatie. De bedragen op de prijskaartjes zijn de laatste jaren fors gestegen, waardoor de waarde van ons geld grote klappen te verwerken krijgt. De Nederlandse crypto start-up DUCATA is al enige jaren bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie stablecoin die bescherming biedt tegen de hardnekkige inflatie. Nu de lancering nabij is, nemen we een kijkje hoe de consument gebaat is bij DUCATA’s eigen stablecoin ‘DUCA’.

DUCA: een superieure stabiele waarde

Met name na de uitbraak van de COVID-19 pandemie is de wereldwijde inflatie fors toegenomen. Veel landen, waaronder Nederland, zagen inflatiecijfers die in jaren niet meer bereikt waren. Ondanks steunmaatregelen van overheden heeft de uit de hand lopende inflatie wereldwijd tot een massale toename van armoede gezorgd.

Crypto stablecoins worden vaak gekoppeld aan fiat valuta, zoals de Amerikaanse dollar of de euro en worden daardoor dus eveneens meegesleept door de inflatie van deze valuta. De koopkracht van de huidige stablecoins neemt dus net zo veel af als bij de onderliggende valuta.

Inflatie wordt veelal veroorzaakt door centrale banken die de geldvoorraad vergroten. DUCATA is een antwoord op de tekortkomingen van traditionele financiële systemen en wil met zijn eigen DUCA als “stable store of value‘’ mensen in staat stellen hun vermogen te laten groeien en op te slaan, het te beschermen tegen waardevermindering en tegelijk ook nog rente laten ontvangen zonder risico’’.

DUCA is een algoritmische stablecoin waarmee je je koopkracht daadwerkelijk kan behouden. Middels een algoritmische berekening, wordt de waarde van DUCA maandelijks automatisch aangepast op basis van FOREX-gegevens van de sterkste internationale valuta. Door dit innovatieve algoritme wordt responsiviteit gegarandeerd zonder dat er sprake is van een koppeling aan het bestaande FIAT systeem. Omdat dit algoritme zich automatisch aanpast aan  stabiele valuta gemiddelden en daar een groeipercentage van afleidt, beschermt DUCA tegen onder andere inflatie.

Naast de inflatiecorrectie kunnen DUCA-houders een passief inkomen genereren. DUCA genereert namelijk rendement in de vorm van yield dat de waarde ervan verder beschermt, zonder dat u uw geld hoeft vast te zetten. Als je DUCA bezit zul je namelijk dagelijks een relatief hoog rendement ontvangen. Hiervoor hoef je niet eens je fondsen te vergrendelen of te staken.

De oprichter van DUCA, Patrick Huisinga, ziet DUCA niet alleen als een nieuwe generatie stablecoin, maar ook als zogeheten ‘safe asset’. Naast de voordelen van een reguliere crypto stablecoin, biedt DUCA een superieure waarde die te allen tijde zijn koopkracht behoudt

Unieke DUCA pre-sale

DUCATA werd in 2019 opgestart met als doel de verdeling van welvaart eerlijker te maken en armoede te bestrijden. Na een jarenlang ontwikkelingsproces, met name om de stabiliteit van DUCA te kunnen garanderen, is het nu vrijwel klaar om de markt te betreden.

In juni staat de langverwachte lancering van de revolutionaire stablecoin te wachten. De pre-sale is inmiddels van start gegaan en biedt investeerders de unieke kans om DCM-tokens, die dienen als onderpand voor DUCA, tegen een ‘korting’ van ca. 30 procent aan te schaffen. Deze korting wordt kleiner wanneer de lancering dichterbij komt. Dus hoe langer je wacht, hoe meer je in de buidel zal tasten om deel te nemen aan dit indrukwekkende crypto-project.

Ga naar de presale


Post Views: 6Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment