markt kleurt rood, herstel na crash opgehouden

Petra van der Werf


Gisteren stond bitcoin (BTC) nog dik in de plus nadat de munt zich herstelde van een flinke crash. De dag daarvoor, 3 januari, zorgden geruchten over een potentiële ETF afkeuring ervoor dat de markt dieprood kleurde. Die geruchten bleken nergens op gebaseerd, waarna de markt zich herstelde. Dat herstel is nu opgehouden, met meerdere crypto’s in het rood.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar bedraagt $1,73 biljoen. Dat is een daling van 0,5% sinds 24 uur geleden. Het totale handelsvolume bedraagt $108,5 miljard. De marktkapitalisatie van bitcoin is $855 miljard, wat de bitcoin dominantie 49,5% doet bedragen. 

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 1% gedaald tot een huidige prijs van €39.940 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op de in Dubai gesitueerde exhange Bybit komt de prijs daarmee uit op $43,700. Bitcoin staat daarmee in het rood, ondanks gisteren een flinke ommekeer te hebben gemaakt. Ten opzichte van een week geleden staat de grootste munt op de markt ondanks de dalingen met 2% in de plus.

De hardste stijgers, waaronder OKB

Terwijl gisteren maar een enkele crypto in de min stond, staan er vandaag maar drie in de plus. Dit zijn OKB (OKB), kaspa (KAS) en aptos (APT). De drie munten zijn respectievelijk met 1,8%, 1,7% en 1,5% gestegen. Voor aptos is het afgelopen uur het meest succesvol geweest. De token heeft een rode dag omgeslagen tot een groene met een stijging van 3,4% in een uur. 


Crypto update: Filecoin begint 2024 met een knal

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

De hardste dalers, waaronder sei

De drie hardst gedaalde cryptocurrencies uit de top 50 zijn sei (SEI), internet computer (ICP) en NEAR protocol (NEAR). De drie zijn in de afgelopen 24 uur met respectievelijk 19,4%, 11,5% en 9,8% gedaald. Sei dreigt daarmee uit de top 50 te vallen en staat momenteel op plek 49. Ondanks de dalingen was het een succesvolle week voor de twee. Sei staat 21% en ICP 34% in het groen over de afgelopen zeven dagen.


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag verscheen er een artikel op Crypto Insiders over dat een ETF goedkeuring vandaag al kan plaatsvinden. Gisteren wakkerde Grayscale CLO al een geruchtenstroom aan met een cryptische post op X. 

Later op de avond wakkerde Jacquelyn Melinek, senior crypto reporter bij TechCrunch, de geruchten verder aan. In een X-bericht schreef zij dat betrouwbare bronnen, die dicht bij de zaak staan, meerdere ETF goedkeuringen verwachten. In een comment onder haar eigen post schrijft zij dat ze de eerste “zo vroeg als morgen” al verwacht.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment