Manchester City-coach Guardiola denkt nog niet aan tweede ‘treble’

Petra van der WerfPep Guardiola, de coach van Manchester City, wil nog niet denken aan het winnen van de ‘treble’: de landstitel, de beker en de Champions League. Zijn team, dat sinds dit weekend bovenaan staat in de Premier League, zou nog ver verwijderd zijn van dat soort “hypothetische dromen” en moet woensdag eerst Real Madrid zien te verslaan in de kwartfinale van het Europese toernooi.

Vorig jaar won City voor het eerst de zeldzame treble en middenvelder Bernardo Silva droomt er al wel van om dat dit jaar te herhalen. “Natuurlijk is het een inspiratie en motivatie”, zegt de Portugees. “We willen een erfenis creëren. We willen de Champions League twee keer op rij winnen en twee trebles op rij, wat niemand ooit bereikt heeft. Maar binnen een week kunnen we ook in alle drie de competities worden uitgeschakeld.”

Vorige week speelden City en Real in een spektakelstuk in Madrid 3-3 gelijk. Guardiola wil dat City zich nu focust op de terugwedstrijd tegen de Madrilenen, omdat zij niet gemakkelijk te verslaan zijn. “Real Madrid is niet zomaar een tegenstander. We moeten ze zoveel mogelijk onze speelwijze opleggen. Het is altijd een grote wedstrijd geweest en zal dat ook altijd blijven.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment