Loodgieter Vlaardingen krijgt gebiedsverbod ‘voor eigen veiligheid’

Petra van der WerfDe burgemeester sloot op 21 maart voor de derde keer de woning van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan. Nu krijgt hij van de gemeente dus ook een gebiedsverbod. “Dat is uit bescherming. Als hij daar is, dan is de kans groot dat het weer gebeurt”, zegt een woordvoerder van de gemeente. Het gebiedsverbod geldt ‘tot nader orde’, dinsdag komt daar meer duidelijkheid over.

Vannacht was het opnieuw raak bij een pand op de kruising van de Wilhelminastraat en Willem Beukelszoonstraat. Door de ontploffing ontstond direct brand. Volgens een woordvoerder is het pand volledig uitgebrand en onbewoonbaar.

Drie gewonden

Drie mensen raakten gewond als gevolg van de explosie. Volgens de veiligheidsregio zijn ze naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze rook hebben ingeademd. Het gaat om huurders van het pand.

RTV Rijnmond meldt dat een garagebox net naast het uitgebrande pand op naam staat van de loodgieter. De woordvoerder van de veiligheidsregio ‘gaat ervan uit’ dat dat inderdaad het geval is.

De politie houdt al maanden extra toezicht in Vlaardingen. De loodgieter wordt al sinds mei vorig jaar door aanslagen geteisterd. Naast zijn woning waren ook twee van zijn auto’s en het huis van zijn moeder doelwit. De loodgieter is sinds enige tijd met zijn familie ondergedoken. Wat het motief is voor de golf van aanslagen, is niet bekend. De man zei eerder dat hij ‘geen idee heeft waar dit allemaal vandaan komt’.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment