Lieke van Lexmond over haar afwezigheid: ‘Niet bepaald een vrijwillige keuze’

Petra van der WerfDat we een tijd lang weinig tot niets van Lieke hebben gehoord, is volgens haar ‘niet bepaald een vrijwillige keuze geweest’. De presentatrice en haar zus kondigden drie jaar geleden aan dat hun bedrijf Moonsisters zou gaan samenwerken met Rituals. Dat leverde het cosmeticamerk een storm aan negatieve reacties op, omdat Lieke en Jetteke zich eerder publiekelijk kritisch hadden uitgelaten over het vaccinatiebeleid in Nederland. “De ophef in de media over het bedrijf Moonsisters dat ik had met mijn zus Jetteke, heeft ertoe bijgedragen dat ik even niets meer wilde.”

Vervolgens onthulde een onderzoek door De Keuringsdienst van Waarde dat de edelstenen die Lieke en Jetteke in hun webshop verkochten, in werkelijkheid van heel ander materiaal waren gemaakt, waaronder zelfs eenvoudig glas. “Ja, het ging om circa tweehonderd steentjes, een bijproduct, waar wij zelf de volle mep voor hadden betaald. Nota bene ingekocht bij een gerenommeerde groothandel.” De zussen waren naar eigen zeggen ‘zelf opgelicht’. “Jet en ik waren natuurlijk erg geschrokken en hebben per direct aan alle gedupeerden het geld teruggestort met een lieve mail erbij.”

Maar daar bleef het niet bij. Sterker nog, de presentatrice werd gecanceld. “Ja, het werd echt mega-, megaheftig. Dat het ook zo lang doorging en zo gemeen was, hadden we niet verwacht.” Daarnaast verscheen er een ‘vernietigende column’ van Angela de Jong waarin ze RTL adviseerde Lieke te ontslaan. Een mes in haar rug, aldus Lieke. “Het zorgde bij mij voor een gebroken hart. Ik heb met zo veel loyaliteit gewerkt voor de zender en met zo veel leuke mensen mooie programma’s gemaakt.” 

Dat er collega’s waren die ‘met het gecancel mee gingen doen’ maakte de situatie alleen maar erger. “Vond ik zoiets geks. Ik zou niemand ooit zo in het vuur flikkeren. Er zijn gelukkig ook nog een aantal mensen uit de media die nog wel in mijn leven zijn en echte vrienden zijn gebleken.”

De presentatrice kwam eroverheen dankzij de hulp van haar man Bas. “Godzijdank heb ik een geweldige thuisbasis. Een plek waar liefde overheerst, waar aandacht is voor elkaar en voor ieders eigen karakter en meningen.” Zo geeft haar man haar ‘zuurstof onder haar vleugels’ en kon ze door hem ‘voor het eerst haar hoofd op iemands schouder leggen’. “Dat gaf heel veel rust waardoor ik ook mijn eigen groei kon doormaken.” 

Het hele interview met Lieke lees je in het LINDA. Vakantieboek dat vanaf woensdag 12 juni in de winkels ligt.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment