KZK: Een echt meidenhuis mét roze keuken voor Alethea en haar dochters

Petra van der WerfGeen gekke wensen

“Als single is het lastiger op de woningmarkt omdat je budget beperkter is. Maar ik heb eigenlijk wel gewoon dezelfde wensen als veel tweeverdieners met twee kinderen”, vertelt Alethea. Ze wil bijvoorbeeld graag minstens drie slaapkamers, zodat iedereen een eigen plek krijgt, waar dat in haar appartement niet het geval is. 

Ook zou ze graag een tuintje willen en bovenal moet het huis in Hilversum gevestigd zijn. Niet alleen omdat ze daar werkt, maar ook omdat haar vrienden en familie daar wonen, die haar vaak helpen als ze even omhoog zit qua oppas. “Geen gekke wensen, maar tegelijkertijd wel dingen die andere mensen ook willen waardoor ik elke keer achter het net vis.” Aanvankelijk heeft Alethea om te beginnen een budget van 405.000 euro dat ze kan besteden aan de aankoop en verbouwing van een huis.

Beperkt zoekgebied

Toch blijken haar eisen nog wel eens roet in het eten te gooien. Alethea heeft immers slechts een paar Hilversumse wijken opgegeven, waardoor het zoekgebied erg beperkt blijft. Aankoopmakelaar Alex van Keulen heeft hierdoor best wat mooie kansen moeten laten schieten, waardoor uiteindelijk ook de concessieklok – die op 42 dagen stond ingesteld – afloopt. 

Hoe lastig ze het ook vond, ze kon niet anders dan haar voorkeurswijken los te laten en Alex heel Hilversum af te laten struinen. Al bleek dit achteraf niet nodig, want uiteindelijk koopt Alex een huis op steenworp afstand van haar appartement, haar werk, de huidige school van de kinderen én haar zus. Haar droomlocatie dus, al moet er flink wat gebeuren aan het huis. 

Van €20.000 naar €70.000 verbouwbudget

Het huis is aangekocht voor 385.000, waardoor er aanvankelijk slechts 20.000 verbouwbudget overbleef. 

Gelukkig was Alethea na de eerste bezichtiging zó verliefd op het huis dat ze bereid was 10.000 euro extra budget vrij te maken. Dit geld zou met name in de fundering gestoken worden, aangezien er een aantal balken van de ondervloer verrot waren. Gelukkig verkocht ze niet veel later haar appartement zo gunstig, dat ze nóg 40.000 euro extra te besteden heeft. Hierdoor is het budget uiteindelijk met 50.000 euro verhoogd tot een totaal verbouwbudget van 70.000 euro. 

Het plan

Een mooi budget om niet alleen wat te verfrissen, maar ook echt verschil te maken in opstelling en herstel aan de fundering. Een grote doorn in het oog is de oude pui die midden in de woonkamer tussen de woonkamer en uitbouw is blijven staan. Heel onlogisch en onhandig, dus deze moest absoluut weg zodat er een mooie open keuken gerealiseerd kon worden. De oorspronkelijke (tikkie ouderwetse) deur gaat weg en wordt een klein doorkijkje van de keuken naar de woonkamer. 

Ook zit er op veel plekken in het hele huis veel hoogteverschil in de vloeren, wat helemaal rechtgetrokken moet worden. Tot slot wordt de deur van de hal naar de woonkamer op een andere plek geplaatst, zodat er meer zitruimte ontstaat en de looproute veel logischer wordt.

‘Een beetje kleur mag’ = een roze keuken 

Alethea gaf aan dat ze erg van een strak en modern interieur met lichte kleuren houdt, maar dat er hier en daar wel best wat kleur verwerkt mag worden. Roos laat zich dat geen tweede keer zeggen en pakt gelijk ‘Rooskleurig’ uit, met jawel… een roze keuken! Geen barbieroze, maar heel lichtroze gecombineerd met lichtbeige bovenkastjes en een lichtgrijs blad. “Aan dit meidenhuis moest ik natuurlijk wel wat roze, in een rustige basis, toevoegen”, aldus Roos. 

Nieuwe openslaande deuren

Om ook de achtergevel van het huis extra te laten shinen zijn er strakke, zwarte openslaande deuren geplaatst én een extra raam bij de keuken. 

Woonkamer

Doordat de deur van de gang naar de woonkamer is verplaatst, kan de zithoek optimaal benut worden en hoeft er geen rekening gehouden te worden met de loopruimte. Roos koos voor een elementenhoekbank in verschillende roodtinten en verschillende texturen. Iets wat Alethea, net als de roze keuken, nooit zelf had durven kiezen. Gelukkig is ze er achteraf ontzettend blij mee. De warme aardetinten komen ook weer terug in de heerlijke fauteuil naast het tv-meubel en het schilderij boven de bank. 

Eethoek

Ook bij de eethoek komen de aardetinten weer terug in de chique, cognackleurige stoelen rondom een ronde tafel, twee kleurrijke schilderij bij de eettafel en de oranje tafellamp bovenop de wandkast. Op die manier ontstaat er eenheid, ondanks dat het toch twee aparte zithoeken zijn. 

Trap

De trap was net als de rest van het huis erg gedateerd, maar door de strakke houten trapbekleding ziet de hal er ook weer tiptop in orde uit. 

Badkamer 

Hoewel de complete badkamer is vervangen, is er aan de opstelling vrij weinig veranderd. En toch lijkt het allemaal veel ruimer. Dat komt niet alleen doordat er gekozen is voor een vijfhoekige douchecabine, maar ook omdat Bob zijn slimme trucje weer heeft toegepast. Door een ‘klein hapje’ uit de aangrenzende kamer te nemen en het badkamermeubel eigenlijk in een nisje te plaatsen, heb je veel meer beweegruimte in de badkamer. 

De badkamer heeft een rustige beige basis gekregen, met een zandkleurige vloer- en wandtegel en een bijpassende kleur verf op de stucwand. Maar uiteraard heeft Roos ook nog gezorgd voor een frisse pop of color. Zowel de douchewanden als de muur boven het badkamermeubel zijn bekleed met een azuurblauwe, glossy tegel. 

De slaapkamers van Leah en Novée

In het nieuwe huis hebben Leah en Novée eindelijk allebei hun eigen slaapkamer, waar vooral de oudste van de twee steeds meer behoefte aan kreeg. Novée kreeg een roze kamer met een fijne hoogslaper, waaronder ook genoeg plek voor haar is om te chillen en te knutselen of later huiswerk te maken. 

De kleinere Leah kreeg ook een hoogslaper, zodat de kleine ruimte optimaal te kunnen benutten. Ook onder dit bed is er ruimte gecreëerd om haar speelgoed en leesboekjes op te bergen. Vergelijkbaar met de kamer van haar grote zus, maar dan een tikkie stoerder met een warme, groene kleur op de muur. 

Slaapkamer Alethea

De masterbedroom is natuurlijk voor Alethea. “Eindelijk een slaapkamer waar ik om het bed heen kan lopen!” roept ze enthousiast wanneer ze de kamer voor het eerst ziet. De plek straalt een heerlijke rust uit dankzij de warme roze kleur, gecombineerd met rustige, beige kleuren. En de bloemetjesprint waar ze subtiel naar hintte bij Roos komt prachtig terug op het bed! 

Logeerzolder en werkplek 

Het was absoluut geen must, maar Alethea gaf aan dat het stiekem toch wel heel fijn zou zijn als ze een plekje kreeg waar ze rustig kan werken. Waar ze eerst regelmatig aan de eettafel werkte, kan ze dat nu in alle rust op zolder doen. Tot slot is hier ook nog ruimte gemaakt voor een logeerbed, altijd fijn! 

Shop the Look

Mooie items gezien? Bekijk de Shop the Look.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment