Komende woensdag wordt het spannend voor de Bitcoin koers

Petra van der Werf


De bitcoin koers is sinds het bereiken van zijn all-time high van 73.800 dollar in een neerwaartse trend terechtgekomen. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum terug te pakken en dat heeft te maken met de onzekere macro-economische situatie.

De inflatie in de Verenigde Staten liep gedurende het eerste kwartaal 2024 hoger op dan verwacht, waardoor de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen moet blijven uitstellen.

Komende week staat er wat dat betreft weer een razend belangrijke week op het programma.

Bitcoin koers verlaat ‘gevarenzone’, analist voorspelt saaie periode

Bitcoin koers verlaat 'gevarenzone', analist voorspelt saaie periode

Cruciale week voor bitcoin met CPI op woensdag 15 mei

Volgende week is het namelijk weer tijd voor een hele grote set aan inflatiedata uit de Verenigde Staten. Dat begint allemaal op dinsdag met de producentenprijsindex (PPI), maar op woensdag krijgen we met de consumentenprijsindex (CPI) de grote klapper. Als deze inflatiecijfers sterk afwijken van de verwachting, kan dat een hevige reactie veroorzaken op de markt en de koers van bitcoin.35

Voor de bitcoin koers wordt het belangrijk dat de inflatie volgende week lager binnenkomt dan verwacht, want dat zal de markt hoop geven op snelle(re) renteverlagingen. Het is duidelijk dat we op dit moment renteverlagingen, of in ieder geval de hoop daarop, nodig hebben om de bullmarkt een vervolg te geven.

Wat dat betreft kwam er afgelopen vrijdag nog hoopvolle data binnen. Het consumentenvertrouwen in Amerika bleek namelijk een stuk lager dan aanvankelijk gedacht. De Amerikaanse consument begint de pijn van de inflatie duidelijk te voelen en dat kan de Amerikaanse centrale bank weleens dwingen om sneller dan verwacht de rentes te verlagen.

Wanneer kunnen we de eerste renteverlaging verwachten?

Op dit moment verwacht de markt in september de eerste renteverlaging (zie onderstaande tabel van CME Group). Het woordje verwacht staat bewust schuingedrukt, omdat het belangrijk is om dit gedeelte te begrijpen.

Dit soort verwachtingen zitten vaak al in de koersen van financiële activa verwerkt. Stel dat de inflatie volgende week veel lager binnenkomt dan verwacht, dan zullen deze percentages ook veranderen in het voordeel van een snellere renteverlaging.

Dat veranderen van de verwachtingen kan vervolgens de bitcoin koers omhoog stuwen. Hevige koersschommelingen treden op wanneer er ontwikkelingen afspelen die men niet had verwacht.

Zomer is de perfecte tijd om crypto te kopen, volgens expert

Zomer is de perfecte tijd om crypto te kopen, volgens expert

Zoek je meer verdieping in crypto?

In onze Discord community bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en hun potentiële impact op de bitcoin koers.. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van alle niveaus kennis uitwisselen.Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Praat mee op Discord


Post Views: 29

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment