Kandidaten Het Perfecte Plaatje Op Reis walgen voor opdracht: ‘Dit gaan we niet doen hoor!’

Petra van der WerfDe acht overgebleven deelnemers zijn in Chiang Mai, waar ze naar een olifantenverblijf zijn gebracht. Dan komen allerlei attributen tevoorschijn, zoals een strandbal, een fiets, een dartbord, een schildersezel en wat hoepels. Daar worden de kandidaten direct naar van. Gallyon krijgt een ‘rotgevoel’ bij het zien van de props en Fresia moet er ook niks van hebben. “Bij alles wat ik zie liggen, zie ik attributen waarmee olifanten op toeristische plekken van alles moeten doen. Daar krijg ik een beetje een ongemakkelijk gevoel bij.” 

Kaj krijgt een brok in zijn keel van de voorwerpen die voor hem staan. April is resoluut: “Ik denk dat we hier een lijn moeten trekken. Dat is onethisch en dat moeten we gewoon niet doen.” Ook Danny vindt dat dit ‘niet meer kan’. “We leven in een moderne tijd.” En ook Mark maakt zich boos: “Als je die troep ziet liggen, dat kan niet!”

Als alle kandidaten een voorwerp in handen hebben, roept Fresia: “Dit gaan we niet doen hoor jongens!” Dan legt presentator Tijl de opdracht uit. “Met de props die jullie hebben gekozen, gaan we helemaal niks doen. Een olifant is een wild dier, die kunnen we alleen maar registreren en niet regisseren.” Dan worden beelden getoond van olifanten die worden ingezet voor ‘toeristisch vermaak’, waarvoor olifanten eerst geslagen worden met een stok met een haak.

Wat de kandidaten uiteindelijk wél moeten doen, is het maken van een ‘art-foto’ van de olifanten. “Ik vind het een fantastische opdracht”, zegt Susan dan. “Je weet dat die olifanten hier goed verzorgd worden. Dat is prachtig.”

Uiteindelijk is het Mark die de minst creatieve foto maakt van een olifant. In de eerste opdracht eindigde hij ook al onderaan, wat betekent dat hij naar huis moet. Hij verlaat het programma ‘met opgeheven hoofd’.

Het Perfecte Plaatje Op Reis zie je iedere woensdag om 20.30 uur bij RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan bij Videoland.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment