Jury acht Donald Trump als eerste oud-president ooit schuldig in zwijggeldzaak pornoster

Petra van der WerfTrump oogde volgens Amerikaanse media ernstig toen duidelijk werd dat een oordeel was bereikt. Hij overlegde op fluistertoon met zijn advocaten. De uitspraak kan worden gezien als historisch, omdat het gaat om de eerste strafzaak tegen een voormalige president.

Ook Amerika-correspondent Erik Mouthaan ziet de uitspraak en de zaak als historisch. “Dit is nooit eerder vertoond. Nog nooit eerder was een Amerikaanse presidentskandidaat van een van de twee grote partijen iemand met een strafblad. Wel moeten we afwachten wat dit gaat betekenen, de rechter komt in een aparte zaak nog met een uitspraak over wat zijn straf wordt. Dat zou een celstraf kunnen zijn, maar ook huisarrest bijvoorbeeld.”

Het bedrag van 130.000 werd kort voor de presidentsverkiezingen in 2016 betaald door een advocaat, die volgens aanklagers later is gecompenseerd door Trump. Die zou daarna hebben gesjoemeld met de administratie om de terugbetaling geheim te houden in aanloop naar de verkiezingen.

Daniels zei dat ze in 2006 seks heeft gehad met de oud-president en huidig presidentskandidaat. Hijzelf heeft dat altijd tegengesproken. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment