JPMorgan waarschuwt voor komst ethereum ETF’s, ‘negatieve marktreactie’

Petra van der Werf


De cryptomarkt wacht in spanning tot de recent goedgekeurde ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) de Amerikaanse beurzen zullen betreden. De komst van dergelijke fondsen wordt als een groot moment beschouwd waar de koers mogelijk sterk van kan profiteren. De Amerikaanse bankgigant JPMorgan verwacht echter dat de initiële marktreactie negatief zal zijn. Bovendien zullen de ETH-fondsen volgens de bank sterk onderpresteren aan de in januari op de markt gebrachte Bitcoin (BTC) ETF’s.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wordt lancering ETH ETF’s een teleurstelling?

Het is inmiddels alweer meer dan een week geleden sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een berg ethereum ETF’s goedkeurde. Terwijl de markt wacht tot de fondsen groen licht krijgen om daadwerkelijk genoteerd te worden op de respectievelijke beurzen, speculeert men volop hoe succesvol de lancering zal verlopen en het mogelijk effect op de ethereum koers.

Ook de grote investeringsbank JPMorgan heeft zich in de discussie gemeld. Gisteren bracht de bank een 25 pagina’s tellend ‘Flows & Liquidity’ rapport uit waarin één pagina toegewijd was aan de aanstaande ethereum beursfondsen.

Het team van analisten, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, schreef dat ‘’de initiële marktreactie op de lancering van spot ethereum ETF’s waarschijnlijk negatief zal zijn’’. Deze verwachting is gebaseerd op de mogelijke verkoopdruk die kan ontstaan wanneer investeerders in Grayscale’s ETHE-fonds hun winsten zullen nemen.

ETHE staat mogelijk een uitstroom van $1 miljard te wachten volgens de analisten van JPMorgan. Dit zou logischerwijs de koers van ethereum onder neerwaartse druk kunnen zetten.

Lagere vraag dan bij de bitcoin-fondsen

De JPMorgan-analisten verwachten ook dat de ethereum-fondsen sterk zullen onderpresteren aan de Amerikaanse bitcoin ETF’s, die tot dusver een enorm succes hebben beleefd.

‘’Wij geloven dat de vraag naar spot ethereum ETF’s slechts een fractie zal zijn van die naar spot bitcoin,’’ zo valt er te lezen in het rapport.

De analisten noemen verschillende redenen. Allereerst zou bitcoin genieten van het zogenoemde ‘first mover advantage’. Ook zou de recente Bitcoin halving als extra vraagstimulus dienen voor de BTC-fondsen. Tot slot zijn de ethereum ETF’s minder aantrekkelijk in vergelijking tot ‘normale’ ETH, omdat staking uit de ETF-aanvragen is verwijderd.

De tijd zal ons leren hoeveel kapitaal de ethereum ETF’s zullen verwelkomen na de lancering. Wanneer de fondsen live gaan is nog de vraag. De S-1 aanvragen moeten namelijk eerst nog goedgekeurd worden. Volgens Analisten zou dit tegen eind juni al mogelijk kunnen zijn.


Post Views: 126

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment