Joran van der Sloot aangevallen in cel: ‘Mensen willen hem dood hebben’

Petra van der WerfDe Amerikaanse krant The New York Post bericht over de vechtpartij in de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis in Peru. Daar zit Joran van der Sloot (36) sinds 2010 vast voor de moord op Stephany Flores Ramírez. 

‘Kwetsbaar doelwit’

In een gemeenschappelijke ruimte in de gevangenis zou Van der Sloot vorige week door twee andere gevangenen zijn aangevallen, schrijft de Amerikaanse krant. Bewakers grepen in voordat het gevecht kon escaleren.

Joran van der Sloot zou alleen blauwe plekken en oppervlakkige verwondingen hebben overgehouden aan het gevecht, schrijft de krant. Een woordvoerder van de gevangenis wil deze details niet bevestigen. 

Wel zegt de woordvoerder tegen The New York Post dat Van der Sloot ‘het gevecht niet zelf begon’. De Nederlander is volgens de woordvoerder ‘een kwetsbaar doelwit’ in de gevangenis waar de zwaarste criminelen van Peru zitten. “Veel mensen willen hem dood hebben”, zegt hij verder. 

De aanleiding voor de vechtpartij is onduidelijk. 

Van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf tot 2045 uit. De Nederlander gaf vorig najaar toe dat hij in 2005 op Aruba Natalee Holloway heeft vermoord. Voor het afpersen van haar moeder kreeg hij in de Verenigde Staten 20 jaar cel. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment