Japan komt met grote belastinghervorming voor crypto-industrie

Petra van der Werf


Japan staat op het punt een significante verandering in zijn belastingbeleid te ondergaan, die de manier waarop bedrijven omgaan met crypto zou kunnen transformeren. Na een recent kabinetsbesluit streeft de regering ernaar de belasting op ongerealiseerde crypto-winsten voor bedrijven af te schaffen. Dit voorstel, dat nog moet worden goedgekeurd door de nationale wetgevers, zou de lasten van bedrijven die in digitale activa handelen kunnen verlichten en Japan positioneren als een gunstiger klimaat voor crypto-innovatie.


Kerstcadeautje šŸŽ PostNLā€™s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor ā‚¬9,25

Huidige situatie en voorgestelde crypto-wijzigingen

Onder de huidige wetgeving moeten Japanse bedrijven belasting betalen over de papieren winsten van hun cryptocurrency-bezittingen, een regel die zwaar weegt op bedrijven die in deze volatiele activa investeren. De voorgestelde hervorming wil deze belasting alleen toepassen op daadwerkelijke gerealiseerde winsten bij de verkoop van cryptocurrencies, in lijn met de belastingregels die al gelden voor particuliere beleggers. Deze stap is bedoeld om investeringen en ontwikkelingen in de crypto- en Web3-sector te stimuleren.

Als de wetgeving wordt aangenomen, zou dit een significante verandering betekenen voor bedrijven die in crypto actief zijn. Het zou niet alleen de belastingdruk verlichten maar ook een stimulans kunnen zijn voor meer bedrijven om te investeren in en te innoveren met crypto en gerelateerde technologieƫn.

Het voorstel om de belasting op ongerealiseerde crypto-winsten af te schaffen is een belangrijke indicator van Japanā€™s bereidheid om een leidende rol te spelen in de crypto-industrie. Dit beleid, dat in april 2024 van kracht zou kunnen worden, is onderdeel van een beweging die waarschijnlijk wereldwijd de aandacht zal trekken van zowel investeerders als andere regeringen die overwegen hoe om te gaan met de belasting van digitale activa.

Belasting in Nederland

Belasting is natuurlijk niet alleen in Japan een ding. Ook in Nederland moet iedereen er elk jaar aan geloven. Het einde van het jaar nadert, en dat betekent dat crypto investeerders op moeten letten. De peildatum voor je investeringen is namelijk 1 januari 00:00 en dit jaar zijn er een aantal belangrijke regels veranderd. Wil je meer weten over je belastingaangifte en crypto, lees dan dit artikel waar we dieper ingaan op de feiten.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment