Jacobien in rep en roer door vermiste Gucci-zonnebril in Daar Gaan Ze Weer

Petra van der WerfNog voordat de Gucci-bril vermist wordt, is er een andere designerkwestie in huize Huffels-Schumacher. “Ik vind het echt zonde dat je dit op je Loro Piana-schoenen doet”, klinkt Jacobien gekweld als Arjen op zijn peperdure Italiaanse loafers in de stoffige villa bezig is met raamkozijnen. “Jeetje, ja, maar kijk nou. 500 euro, daar ga je hier toch niet mee lopen?” vervolgt ze, waarna Arjen meedeelt dat 500 euro een ‘uitverkoopje’ zou zijn.

Pissig wordt ze van dit beeld. “Ik vind het heel erg zonde. Ik word altijd ontzettend link als hij op zijn Loro Piana’s, prachtige schoenen, allerlei dingen gaat ondernemen en klussen gaat doen. Kijk, ze zitten onder de aarde en onder het stof. Het is zó zonde.”

Er zit nog geen raam of deur in hun villa, maar de boog kan niet altijd gespannen staan. De bouwmarkt moet wachten, Jacobien en Arjen besluiten om hun kinderen Fleurie, Brunello en Barollo mee naar het strand te nemen voor de nodige ontspanning. 

Of nou ja, ontspanning… Als je denkt dat de Loro Piana’s die als werkschoenen dienen Jacobien grijze haren – dan wel van de stress, dan wel door stof – bezorgen, heb je haar nog niet gezien als ze haar Gucci kwijt is. Die zit namelijk niet in haar leren Chanel, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot strandtas. 

Eenmaal in de auto komt het besef. “Maar waar is mijn Gucci?” jammert Jacobien, waarna ze terug naar hun houten huis rent. “Ik ga niet weg zonder mijn Gucci. Nee. Paniek. Gucci! O Gucci, waar ben je nou?”

De fameuze bril vlak voor de vermissing:

Vreselijk nieuws: de Gucci-zonnebril is onvindbaar, dus nu is Jacobien op haar Tom Ford-bril, die niet voor minder dan 300 euro over de toonbank gaat, aangewezen. “Toch raar dat mijn Gucci weg is”, zegt ze. “Heeft iemand aan haar gezeten?” vervolgt Jacobien. 

Als haar dochter opbiecht dat ze hem soms weleens leent, vraagt Jacobien doodserieus: “Maar waar is ze nu? Ze mist mij.” Alsof de dag niet erger kan worden, raakt Jacobien haar Tom Ford óók kwijt. Die heeft haar dochter op haar neus gezet. “Je geeft me een hartverzakking”, lacht Jacobien. 

Daar Gaan Ze Weer is iedere dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Of kijk de aflevering alvast vooruit bij Videoland. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment