Israël zet aanvallen Rafah voort, onderhandelingen in Caïro voorbij

Petra van der WerfIsraël neemt met het voortzetten van de aanvallen op Rafah en de rest van de Gazastrook wel het risico wapenleveringen te verliezen. Gisteren zei de Amerikaanse president Joe Biden nog dat de Verenigde Staten stoppen met wapenleveringen aan Israël als het doorgaat met de belegering van Rafah. 

Duitsland overweegt stop wapenlevering

En nu lijkt ook de Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius, te overwegen met wapenlevering aan het land te stoppen. 

“Dit wordt momenteel besproken”, zei de minister in het tv-programma Heute Journal van de Duitse zender ZDF. “Maar de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de kanselarij en het ministerie van Buitenlandse Zaken”, voegde hij eraan toe.

Ze hadden dit volgens Pistorius ‘achter gesloten deuren’ besproken. Toen de presentatrice hem vroeg of hij de regering van de VS begreep, antwoordde de Duitse defensieminister, “Ja, ik kan dat begrijpen.” Pistorius vertelde verder in het tv-programma dat het cruciaal was voor Israël ‘om zich te blijven focussen op de-escalatie’.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment