Internationale cryptobeurs KuCoin beleeft forse tegenwind na aanklacht

Petra van der Werf


De bekende crypto exchange KuCoin heeft een aanzienlijke terugval ervaren in haar dagelijkse handelsvolume. Het lijkt een gevolg te zijn van de recente juridische acties tegen het bedrijf.  Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) klaagden de exchange namelijk op 26 maart aan.


Terra-oprichter Do Kwon mag cel verlaten, maar nog lang niet vrijuit

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Crypto exchange KuCoin krijgt klappen

Volgens gegevens van blockchain analyse platform Kaiko is het dagelijkse handelsvolume van KuCoin met maar liefst 75 procent gedaald. Voor de aanklachten bedroeg het dagelijkse volume nog $2 miljard. Sindsdien is het afgenomen tot $520 miljoen.

De bekendmaking van de aanklachten resulteerde in een onmiddellijke reactie van de gebruikers van het platform, die massaal begonnen met het terugtrekken van hun tokens. Dit resulteerde onder andere in congestie en vertraagde opnametijden.

Aan on-chain data is te zien dat gebruikers naar andere bekende exchanges zijn gevlucht zoals Coinbase, OKX en Binance. Op 26 maart alleen al kwamen de uitstromen vanuit KuCoin neer op $600 miljoen. Volgens Nansen, een ander blockchain-analyseplatform, hebben de netto dagelijkse uitstromen over de afgelopen week een totaal bereikt van $1,21 miljard.

Om gebruikers tegemoet te komen, die door de congestieproblemen verhinderd waren, biedt KuCoin een airdrop programma aan. De totale waarde ervan komt neer op $8,95 miljoen. Er is daarnaast een grotere airdrop beloofd aan gebruikers die gedurende deze periode geen activa hadden opgenomen.

Ook twee oprichters van KuCoin, Chun Han en Ke Tang, kregen net als de beurs zelf vorige week dinsdag een aanklacht op de mat. Ze zouden de enorme hoeveelheid Amerikaanse gebruikers van KuCoin hebben verhuld, om de Amerikaanse anti-witwaswet te omzeilen. Voor Amerikanen was het bovendien onmogelijk om een identiteitsverificatie (KYC) op het platform te voltooien.

Binance herrijst na juridische schikking

Crypto exchange Binance kwam in het verleden ook meermaals in opspraak. De meest opmerkelijke juridische actie kwam van het Amerikaanse DOJ, waarbij Binance schuld bekende aan beschuldigingen die verband hielden met de Bank Secrecy Act (BSA), het niet registreren als een geldtransactie bedrijf. Als gevolg van de juridische zaak stemde Binance in met het betalen van meer dan $4 miljard.

De exchange zet echter de weg omhoog weer in, met onder andere de strategische zet om een bestuurscomité te vormen. Het besluit komt als antwoord op toenemende druk van wereldwijde beleidsmakers.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment