Inflatie drijft massa naar stablecoins

Petra van der Werf


De Argentijnen hebben niet alleen de grootste kans om de Copa América te winnen, maar ze zijn ook sterk vertegenwoordigd op Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs.

Crypto ziet een hoge mate van adoptie in het land. Dit is geen verrassing sinds Javier Milei, een uitgesproken voorstander van bitcoin (BTC), in november werd verkozen tot president.

Crypto Ontbijt: Massale liquidatie door bitcoin crash, sentiment zakt in & meer

Crypto Ontbijt: Massale liquidatie door bitcoin crash, sentiment zakt in & meer

Inflatie versus regulatie

De hoge inflatie in Argentinië, die volgens een onderzoek van Forbes afgelopen jaar 276% bereikte, is een belangrijke oorzaak van de toename in cryptocurrency-adoptie. Forbes-analisten melden dat Argentinië het hoogste percentage cryptocurrency-adoptie op het westelijk halfrond heeft.

“Van de 130 miljoen bezoekers aan 55 van de grootste beurzen ter wereld kwamen er 2,5 miljoen uit Argentinië”, aldus het Forbes-rapport en gegevens van Similarweb.

Argentinië is ook de grootste markt voor Binance. Volgens Similarweb is 6,9% van het totale websiteverkeer van Binance afkomstig uit Argentinië.

Ondanks de pro-crypto houding van Argentinië, vooral sinds de verkiezing van Javier Milei als president, heeft het land moeite om een regelgevendkader voor de industrie te creëren. Hoewel Argentinië in april 2024 registratievereisten voor cryptobedrijven heeft goedgekeurd, blijft het volgens Forbes nog steeds een uitdaging om gereguleerde cryptocurrency-diensten aan de bevolking aan te bieden.

Argentijnse stablecoin ‘siësta’

In tegenstelling tot de stijgende trend van memecoins in de crypto-industrie, wordt de adoptie van cryptovaluta in Argentinië niet aangedreven door memecoins. Analisten, waaronder Maximiliano Hin, hoofd van Latijns-Amerika bij Bitget, merken op dat de lokale bevolking de voorkeur geeft aan stablecoins zoals Tether:

“Argentinië is een abnormale markt waar veel mensen USDT kopen en weinig ruimte laten voor iets anders. We zien dit nergens anders; Argentijnen kopen Tether en doen er niets mee.”

Met de enorme inflatiecijfers in het land is het aanhouden van USDT zinvol voor de Argentijnen, ondanks het gebrek aan beschermende maatregelen voor stablecoin-investeerders. Ze kijken voorlopig niet om naar hun USDT en blijven trouw aan hun siësta.

Het is een teken dat Argentijnse beleggers niet crypto omarmen om te speculeren, maar zich vooral indekken tegen de enorme inflatie in het land. Stablecoins zoals USDT zijn ontworpen om een enigszins stabiele waardeopslag te bieden en kunnen in dergelijke economieën een alternatief vormen voor traditionele valuta.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment