Hoge Raad en ECB schudden bitcoin en markten op: de gevolgen voor jou

Petra van der Werf


Wát een week hebben we achter de rug!

In mijn nieuwste video bespreek ik de recente uitspraak van de Hoge Raad over het Box 3 debacle, waarin werd bepaald dat de huidige belastingheffing in Box 3 discriminerend is voor beleggers. Wat betekent dit voor jou als belegger? Deze ontwikkeling komt op een moment dat de Europese Centrale Bank (ECB) voor het eerst sinds 2019 de rente heeft verlaagd.

We bekijken de redenen achter deze beslissing en de mogelijke gevolgen voor de economie en onze portemonnee. Daarnaast heeft de Nederlandsche Bank (DNB) een belangrijke uitspraak gedaan: pensioenfondsen hoeven rendement niet langer voorop te stellen. Dit heeft grote implicaties voor onze pensioenen en hoe pensioenfondsen in de toekomst zullen opereren.

We sluiten af met een analyse van de recente ontwikkelingen op de markten: de koers van bitcoin, goud, de beurs en de Amerikaanse huizenmarkt. Wat zijn de trends en verwachtingen voor de komende periode en hoe kunnen deze financiële veranderingen elkaar beïnvloeden?

Join de MoneyTalks community van Madelon Vos!

Sinds kort bestaat de MoneyTalks community van Madelon! In deze online community kan je vragen stellen en kennis delen! Ook maakt Madelon er technische analyses op aanvraag worden er Q&A-sessies georganiseerd waarin live vragen kunnen worden gesteld. Maak je je eigen analyses, dan kunnen de experts in de community daar een blik voor je op werpen!

Madelon legt ook uit! Middels de cursussen van Madelon leer je onder andere hoe je veilig en vertrouwd aan de slag kan gaan met bitcoin en andere cryptocurrencies en hoe je winst kan boeken met het investeren in crypto. Kennismaken met Madelon? Bekijk dan ook haar gratis cursussen! 

In de gratis cursus Crypto & Trading academy krijg je een preview van onderwerpen als Bitcoin, andere cryptocurrencies, hoe deze veilig op te slaan en je eerste crypto’s aanschaffen. Daarnaast leer je de basis van technische analyse. Deze gratis cursus is een voorproef op de volledige cursus.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment