Hedera (HBAR) stijgt 110% na BlackRock ‘nieuws’ & verslaat BTC op Bitvavo

Petra van der Werf


Hedera (HBAR) steelt momenteel de show op de cryptomarkt. De HBAR koers schoot namelijk afgelopen nacht naar een piek van $0,186 vanaf $0,088.

Dat was een stijging van meer dan 110% in enkele uren, maar de oorzaak lijkt echter een groot misverstand te zijn.


Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

HBAR crypto stijgt 110% na BlackRock nieuws

Dat heeft te maken met een aankondiging die de HBAR Foundation gisterenavond maakte, die veel verwarring in de cryptomarkt veroorzaakte.

Hedera heeft een fonds van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, omgezet op in een blockchain-versie. In andere woorden het heeft het fonds “getokeniseerd” op het Hedera-netwerk.

Dit nieuws leidde tot de enorme prijsstijging omdat de markt ervan uitging dat BlackRock zelf hierbij betrokken was, maar inmiddels is bevestigd dat dit niet het geval is.

Het misverstand begon met een bericht van de HBAR Foundation, die de indruk wekte dat BlackRock direct betrokken was bij het tokeniseren van de ICS US Treasury Fund.

BlackRock niet direct betrokken, critici vinden nieuws misleidend

Het nieuws werd onthaald als een enorme overwinning voor de markt en de volgende stap voor blockchain-integratie vanuit de traditionele financiële wereld.

Chris O’Connor, oprichter van Cardano Ghost Fund, is hier zeer kritisch over. Hij zegt dat het vergelijkbaar is met iemand die een Rolex koopt en vervolgens een foto ervan plaatst op sociale media en beweert dat hij samenwerkt met Rolex.

Dat zorgt er dan ook voor dat de HBAR koers de afgelopen paar uur flink is gedaald. Desondanks staat HBAR vooralsnog ruim 45% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en bereikte afgelopen nacht de hoogste prijs in twee jaar.

Op de grote Nederlandse cryptobeurs Bitvavo steeg ook het handelsvolume van HBAR hard en de munt staat hier nog steeds aan de top.

Met een handelsvolume van $45 miljoen, komt het zelfs ruim boven het volume van bitcoins (BTC) $35 miljoen uit.

Tijdelijk 10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of misschien wel HBAR te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment